Om Sport Fitness

Sidan uppdaterades: 9 januari 2023

Sport Fitness är ett paketerat träningskoncept för idrottsföreningar som vill utveckla sin motionsidrott och bredda sin målgrupp.

Idén med Sport Fitness-konceptet är att idrottsföreningar ska kunna erbjuda ett komplett och enkelt träningskoncept för alla som vill testa på idrotten, men även den som vill stanna kvar i eller komma tillbaka till idrotten och dess gemenskap.

Målgruppen är barn, unga och vuxna med eller utan erfarenhet av idrotten. Föreningen kan starta Sport Fitness på det sätt som passar just dem.

Enkelt & lustfyllt

Föreningen kan med enkelhet erbjuda målgruppen ett lustfyllt och kravlöst sätt att utöva sin idrott. Träningen anpassas efter målgruppen och till föreningens förutsättningar.

Paketerat & flexibelt

Med tydligt beskrivna övningar och en enkel struktur på träningspasset blir träningen allsidig och lätt att genomföra både för deltagare och ledare.

Puls, Power, Play

 

Sport Fitness bygger på idrottspecifika övningar för Puls - Power - Play. Upp med pulsen, stärk kroppen och spela, spela, spela. Effektivt och genialiskt!

  • Puls – Börja passet med uppvärmning och gör kroppen redo för träning.
  • Power – Styrketräning anpassad till idrotten med fokus på att stärka och stabilisera kroppen.
  • Play – Dags för spel! Spelmoment på mindre yta där alla kan vara med. Lek går före allvar!

Samverkansprojekt

Sport Fitness är ursprungligen ett samverkansprojekt mellan Skånes Handbollförbund, Skånes Ishockeyförbund, Skånes Innebandyförbund och RF-SISU Skåne med delfinansiering från Framåtfonden.

Pulse, Power, Play

Sidan publicerades: 25 november 2022

Här vill vi lyfta alla goda initiativ till idrottande. Tipsa oss gärna om vad som pågår i din förening gällande Sport Fitness och motionsidrott. Maila till sportfitness@skanskidrott.se.