Handboll Fitness

Sidan uppdaterades: 27 september 2023

Med Handboll Fitness har din förening möjlighet att erbjuda ett roligt och effektivt sätt att träna handboll. Konceptet är enkelt och flexibelt, och fokuserar på gemenskap och ett lekfullt idrottsutövande oavsett tidigare erfarenhet och ambitionsnivå.

Träningspasset kombinerar bollspel med inslag som förbättrar både styrka och kondition. De termer som används är Puls, Power och Play. Handboll Fitness erbjuder många hälsofördelar i ett och samma träningspass och kräver inga förkunskaper.

Puls – Power – Play

Puls ger dig uppvärmningen som förbereder kroppen för aktivitet. Med handbollspecifika uppvärmningsövningar får du chans att känna på bollen samtidigt som du får öva tekniska moment.

Power ger en blandning av styrkeövningar för hela kroppen. Syftet är att allmänt stärka upp kroppen i sin helhet, men även att lägga fokus på de muskelgrupper som behöver stärkas för idrotten.

Play lägger fokus på att spela handboll och det finns flera olika spelvarianter att välja på. Efter en bra start på passet har du här en utmaning för hela kroppen men även för huvudet.

Kom med i gemenskapen!

Sidan publicerades: 31 oktober 2022

FÖR FÖRENINGAR

Nyfiken på Handboll Fitness? Skicka ett mail till

handbollfitness@handboll.rf.se.