Orientering

Sidan uppdaterades: 25 maj 2023

I Falun och Borlänge med omnejd finns fantastiska möjligheter att bedriva orienteringsträning. Terrängen är varierande och tillsammans med orienteringsklubbarna i trakten finns det ett bra samarbete gällande kartor mm. Tack vare detta är det möjligt att erbjuda kvalitativa träningar året om.

Förutsättningarna för alternativ träning t ex: styrketräning, vattenlöpning och cykling är bra då Lugnet är navet i verksamheten. Vintertid är möjligheterna till skidåkning goda då det finns många fina skidanläggningar i området. Lugnets skidanläggning erbjuder även sparsnö/konstsnö. SkidO erbjuds när förhållandena tillåter.

Den dagliga verksamheten på Dala Sports Academy Elit orientering består av ett antal träningspass per vecka samt ett antal träningsdagar och läger på annan ort. Innehållet är varierat med bland annat styrke- och rörlighetsträning, orienteringsteknik samt fart och distansträning. Träningsveckorna ser olika ut beroende på säsong. Träningarna är noga planerade av elitidrottstränare vilket säkerställer hög kvalité och möjliggör utvecklingen för de aktiva.

Dala Sports Academy Elit orienterings träningsgrupp är en blandning av etablerade landslagsorienterare och yngre orienterare i en utvecklingsfas.

Vi arbetar för att skapa en positiv och utvecklande träningskultur, en miljö där delningskulturen är viktig bland aktiva och tränare. Sparringen i vardagen är ofta en punkt som lyfts fram bland aktiva som uppskattad och positiv. Att Dala Sports Academy Elit även består av flera andra idrotter ger sparring i alternativ träning, dessutom inspiration till nya sätt att träna och en social samvaro mellan olika typer av idrottare.

Orienteringssporten är aktiv och stor i Dalarna, att bedriva sin elitsatsning här är ett utmärkt och självklart vägval mot nya framgångar och utmaningar!

Ett axplock av framgångsrika orienterare som är eller har varit en del av elitidrottsmiljön genom åren:

Tove Alexandersson, William Lind, Hanna Lundberg, Emil Svensk, Vojtech Kral, Viktor Svensk, Isac Von Krusenstierna, Emma Johansson, Niclas Jonasson, Karolina Höjsgaard m fl

Är du nyfiken på hur verksamheten fungerar?

Välkommen att kontakta ansvarig tränare Sven Olsson

Ansökan till Dala Sports Academy Elit

Sidan publicerades: 18 oktober 2022

Förutsättningar för aktiva puff
Ansökan DSA Elit puff