Ansökan till Dala Sports Academy Elit

Sidan uppdaterades: 6 mars 2024

Ansökan till Dala Sports Academy Elit sker på elitidrottarens idrottsliga meriter oavsett vad elitidrottaren gör vid sidan av sitt idrottande. Dala Sports Academy Elit uppmanar samtliga elitaktiva att genomföra någon form av utbildning efter gymnasiet, att ha en examen är viktigt den dagen idrottskarriären tar slut.

Vem kan söka till Dala Sports Academy Elit

Du som är elitaktiv inom cykel, friidrott, längdskidor, orientering och skidorientering. Du som är aktivt elitsatsande på en prestationsnivå av landslagsklass, nationell toppnivå eller strax under, alternativt att du har utvecklingspotential och en långsiktig ambition att utvecklas mot elit.

Ansökan till Dala Sports Academy Elit

Ansökan

Urval sker, eventuellt efter kompletterande tester och intervjuer i samråd med specialidrottsförbundet eller motsvarande tillsammans med de tränare som finns i miljön och verksamhetsledaren. Besked om antagning sker senast 30 juni.

Förutsättningarna och åtaganden finns här samt under respektive idrott Pdf, 220 kB.

Till ansökningsformuläret

Idrottsåret

För att passa säsongerna bättre så har idrotterna olika kontraktstider.
Skidor: 1/5 – 30/4
Skid-O: 1/5 – 30/4
Friidrott: 1/9 – 31/8
Cykel: 1/9 – 31/8
Orientering: 1/9 – 31/8

Idrott och studier

För elitaktiva som har för avsikt att kombinera sitt elitidrottande med högskolestudier är det viktigt att söka program eller kurser direkt till Högskolan Dalarna. Mer info hittar du på http://www.du.se sista ansökningsdag är 15 april. Antagningsbesked erhålls från Högskolan Dalarna.

För mer information om ansökan kontakta verksamhetschef Mats Olsson eller Adrian Hörnqvist eller någon av tränarna i berörd idrott.

Sidan publicerades: 24 oktober 2022

Förutsättningar för aktiva puff
Ansökan DSA Elit puff