Cykel

Sidan uppdaterades: 29 april 2024

Byggda MTB-banor i världsklass, mängder med stigar, ett lågt trafikerat vägnät, Sveriges enda Velodrom samt en BMX-bana inomhus. I Falun och Borlänge finns goda förutsättningar för att bedriva cykling året runt. Dessutom erbjuds goda förutsättningar för alternativ träning t ex: styrketräning, simning, skidåkning och löpning där många aktiviteter bara ligger ett stenkast från varandra på Lugnet. Här finns närheten som gör det enkelt att få vardagen att gå ihop som idrottare!

Verksamheten på Dala Sports Academy Elit cykel består av daglig träningsverksamhet i adekvata träningsanläggningar lett av erkänt duktiga elitidrottstränare med bred kunskap och erfarenhet, vilket säkerställer hög kvalité och möjlighet till utveckling för elitidrottare. Utöver gemensam träningsverksamhet ges ett antal idrottare i miljön varje år möjlighet till individuell träningsplanering och coachning samt testverksamhet, även det i samarbete med våra elitidrottstränare.

Dala Sports Academy Elit cykels träningsgrupp är en blandning av förstaårsseniorer på väg uppåt i utvecklingstrappan och de som är etablerade på högsta internationella nivå.

Vi arbetar för att skapa en positiv och utvecklande träningskultur och miljö där delningskulturen är viktig bland aktiva och tränare. Sparringen i vardagen är ofta en punkt som lyfts fram bland aktiva som uppskattad och positiv. Att Dala Sports Academy Elit även består av flera andra idrotter ger sparring i alternativ träning, dessutom inspiration till nya sätt att träna och en social samvaro mellan olika typer av idrottare.

Mer information om elitmiljön och de förutsättningar och åtaganden som finns för dig som aktiv kan ses här. Pdf, 220 kB.

I Dalarna satsas det hårt på cykling, både inom bredd- och elitidrott. Var och varannan skidanläggning erbjuder cykling sommartid och föreningar som till exempel Falu Stigcyklister bygger, underhåller och utvecklar nya cykelbanor kontinuerligt med stöd av Falu Kommun. Dalarna har även ett omfattande arrangörskap med både stora och små cykelarrangemang.

Framgångsrika cyklister i elitmiljön genom åren

Cyklister i Dala Sports Academy Elit som minst tagit medalj på senior-SM nivå: Oliver Zwar, Ben Zwar, Oliwer Kangas, Emil Johansson, Vilgot Lindh, Jenny Rissveds, Ida Jansson, Zakarias Johansen, Simon Carlsson, Frida Knutsson, Fredrik Ericsson, Jens Westergren, Michael Stevensson, Lars Bleckur, Christoffer Stevensson, Niklas Wallner, Sara Penton, Hanna Nilsson, Alina Johansson, Johan Widén, Linn Gustafzzon, Martin Setterberg, Emil Linde, Daniel Swanbeck, Henrik Jansson. Jennie Stenerhag, David Eriksson, Edvin Lindh, Jakob Söderqvist, David Risberg, Ebba Granqvist, Tilda Hylén, Erik Åkesson, Adam Larsson, Antonia Gröndahl (Finland) och Wilma Aintila (Finland).

Är du nyfiken på hur verksamheten fungerar?

Välkommen att kontakta ansvariga tränare Adrian Hörnqvist eller Fredrik Ericsson

Ansökan till Dala Sports Academy Elit

Sidan publicerades: 19 oktober 2022

Förutsättningar för aktiva puff
Ansökan DSA Elit puff