Idrottens Dag

Sidan uppdaterades: 4 juni 2024

Fredag 27 september och under vecka 39, är det åter dags för Idrottens Dag. Det är en idrottsmanifestation som arrangerats i Dalarna sedan 2017. Förra året blev det en härlig rörelsefest. Över 15 000 barn fördelade över hela Dalarna, testade rörelserika aktiviteter i 90 skolor, med hjälp av cirka 80 föreningar.

Idrottens Dag ryms inom Rörelsesatsning i skolan där alla skolor som ingår erbjuds att vara med. I år utökas målgruppen så den sträcker sig till 6-15 år. Syftet är att barn- och unga får känna glädjen i att röra sig. Skolorna gör sina egna arrangemang och upplägg, men många skolor hittar även samverkan med en närliggande idrottsförening. Många föreningar noterar en uppgång av antal medlemmar efter Idrottens Dag.

2024 kommer vårt huvudarrangemang vara i Mockfjärdsskolan i Gagnef.

Mer information kommer till skolorna och föreningarna under våren, men boka in fredag 27 september, (eller annan dag i vecka 39) för årets rörelsehöjdpunkt!

För föreningar som deltar på Idrottens Dag gäller följande:

  • Att föreningen i god tid själv gör upp med skolan om upplägget.
  • Att föreningen har utbildade ledare med godkänt utdrag från belastningsregistret.
  • Att föreningen har med kontaktuppgifter till ansvarig person, samt möjlighet att ta emot nya barn- och ungdomar efter Idrottens Dag.
  • Deltagande idrottsföreningar anslutna till RF får 1 500 kr i ersättning från RF-SISU Dalarna, om följande uppgifter skickas in till tobias.hedwall@rfsisu.se efter genomförd aktivitet på Idrottens Dag: föreningsnamn, org.nr, idrott, kontaktperson, bankkontonummer och referens, samt skola som besökts.

Hör av dig till din idrottskonsulent eller rörelsekonsulent om du har frågor.

Sidan publicerades: 10 oktober 2022

Kontakt

Vill er idrottsförening bli en del av Idrottens Dag i Dalarna?