Idrottens Dag

Sidan uppdaterades: 17 augusti 2023

Fredag 29 september är det dags för Idrottens Dag. Vi räknar med att nästan 15500 elever från 90 skolor i Dalarna får känna glädjen att röra sig.

Idrottens Dag har arrangerats i Dalarna sedan 2017 och ryms inom Rörelsesatsning i skolan. Alla skolor som ingår i satsningen erbjuds att delta. Syftet är att barn- och unga får känna glädjen i att röra sig. Skolorna gör sina egna arrangemang och upplägg, men många skolor hittar även viktig samverkan med en närliggande idrottsförening. Runt 80 föreningar var med förra året och satte färg på Dalarnas arrangemang. Många föreningar noterade en uppgång på antal medlemmar och ett uppsving i sin verksamhet efter Idrottens Dag.

2023 kommer vårt huvudarrangemang vara i Smedjebacken, där skolorna från den kommunen samlas vid Heros Sportfält.

För föreningar som deltar på Idrottens Dag gäller följande:

  • Att föreningen i god tid själv gör upp med skolan om upplägget.
  • Att föreningen har utbildade ledare med godkänt utdrag från belastningsregistret.
  • Att föreningen har med kontaktuppgifter till ansvarig person, samt möjlighet att ta emot nya barn- och ungdomar efter Idrottens Dag.
  • Deltagande föreningar anslutna till RF får 1 500 kr i ersättning från RF-SISU Dalarna, om följande uppgifter skickas in till tobias.hedwall@rfsisu.se efter genomförd aktivitet på Idrottens Dag: Föreningsnamn, org.nr, idrott, kontaktperson, bankkontonummer och referens, samt skola som besökts.

 

Hör av dig till din idrottskonsulent eller rörelsekonsulent om du har frågor.

Sidan publicerades: 10 oktober 2022

Kontakt

Vill er idrottsförening bli en del av Idrottens Dag i Dalarna?