Klubben med egen PT (pensionärstränare)

Sidan uppdaterades: 26 juli 2023

När vi kliver ur bilen möts vi av atletklubbens entusiastiska ordförande Leif Ekström som genast visar oss den vackra vyn över Älvdalen.

I entrén till atletklubbens lokaler står det en boksnurra där bl.a. Senior Power finns för utlåning. Leif berättar att de ofta får frågan från företag som vill sälja energidrycker och bars men att de hellre samarbetar med Älvdalens Sockenbibliotek och RF-SISU Dalarna. Det är bara att låna, njuta av det skrivna ordet och ställa tillbaka boken, säger Leif. Ett gym för både kropp och själ helt enkelt.

Böcker

Ca 100 pensionärer tränar kontinuerligt i klubbens regi. Vid 04.30 öppnar gymmet och sedan kommer medlemmarna i en strid ström under dagen. Äldst är Göte, 92 år. Under vintern halkade han i samband med en promenad men nu har klubben investerat i ett löpband vilket gör att Göte kan fortsätta sina promenader inomhus. Om någon vill ha hjälp med träningen är det bara att boka in klubbens egen PT (pensionärstränare) som erbjuder träningspass för målgruppen.

Text

-Har du en dålig dag, kom hit ändå och umgås, säger Leif till sina kompisar på gymmet.

Leif berättar att de idag har ca 500 betalande medlemmar. Pensionärer tränar gratis. Älvdalens Atletklubb fyller verkligen en viktig funktion för alla boende i Älvdalen.

Älvdalens Atletklubb har beviljats projektmedel från Idrott 65+ för sin verksamhet. Mer information om Idrott 65+ finns här.

Text: Catharina Jonsson, verksamhetschef

Sidan publicerades: 26 juli 2023