Hem / Bidrag och stöd / IdrottOnline

IdrottOnline

IdrottOnline är svensk idrotts egna verktyg för kommunikation och administration. Det är byggt utifrån att individ, förening och förbund ska ha ett gemensamt system för administration och kommunikation. RF-SISU Sörmland erbjuder föreningar hjälp att komma igång med IdrottOnline för att göra föreningsarbetet enklare.

Här hittar föreningen allt på ett och samma ställe, vare sig det gäller hemsida, medlemsregister, ekonomi, ansökan till LOK-stöd, Idrottslyft, administration av utbildningar och tävlingar och mycket mer. IdrottOnline är helt kostnadsfritt för alla RF-anslutna föreningar. 

Säkerheten i systemet bygger på personnummer och din förenings organisationsnummer. Det säkerställer korrekt redovisning av utbetalda medel och redovisade studietimmar, ett krav som Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna måste uppfylla gentemot staten.

Funktionen IdrottOnline - hemsida upphör den 31 december 2022

Av kostnadsskäl kommer RF från och med den 1 januari 2023 inte längre kunna erbjuda gratis hemsidor till föreningar och förbund i IdrottOnline. Övriga funktioner i IdrottOnline kommer att finnas kvar, men föreningar och förbund måste byta leverantör för hemsida senast den 31 december 2022.

Läs mer om avvecklingen av hemsidesverktyget

Vi hjälper dig med frågor om IdrottOnline

Maila in din fråga   fyll i formuläret så noga som möjligt

För uppenbara tekniska fel och buggar; kontakta RF via mail på This is a mailto link

Kontakt och öppettider för IdrottOnline-supporten på RF hittar du här.

Utbildning och stöd i IdrottOnline

RF-SISU Sörmland erbjuder utbildning och stöd för föreningar anslutna till Riksidrottsförbundet.

Läs mer om:

IdrottOnline-Administration

Digitala Workshops i IdrottOnline

Digital Drop In-support

Rapportera er verksamhet och aktiviteter i IdrottOnline

En av fördelarna med att ha sitt medlemsregistrer i IdrottOnline är att man enkelt kan rapportera föreningen utbildning- och folkbildningsverksamhet samt LOK-stöd. Då medlemmarna redan finns i IdrottOnlines medlemsregister kan man enkelt lägga till dem på respektive utbildning eller aktivitet. Rapporteringen gör via olika moduler och i två olika appar beroende på vad föreningen ska rapportera.

Läs mer om:

LOK-stöd och digital närvarorapportering

Utbildning och närvarorapportering