IdrottOnline

Sidan uppdaterades: 31 januari 2024

IdrottOnline är idrottsrörelsens egna verktyg för kommunikation och administration som Riksidrottsförbundet (RF) tillhandahåller kostnadsfritt för samtliga idrottsföreningar som är anslutna till RF. Det är byggt utifrån att individ, förening och förbund ska ha ett gemensamt system för administration och kommunikation. Här hittar föreningen allt på ett och samma ställe, vare sig det gäller medlemsregister, ekonomi, ansökan till LOK-stöd, Idrottslyft, administration av utbildningar och tävlingar och mycket mer

Vi erbjuder föreningar hjälp att komma igång med IdrottOnline för att göra föreningsarbetet enklare, detta genom utbildning, workshops och digital drop-in support. Nedan presenterar vi det stöd vi erbjuder. Såväl målgrupp som tidsåtgång kan skilja sig åt beroende på typ och innehåll. För specificerad info får du klicka in på respektive utbildning.

Administration Grund & Fortsättning

Administration Grund är en utbildning som riktar sig till dig som vill få grundläggande kunskaper om IdrottOnline. Du får bland annat lära dig hur du administrerar medlemsregister, grupper och LOK-stöd. Administration Fortsättning är för dig som känner till grunderna i IdrottOnline och istället vill fördjupa dina kunskaper i hantering av medelmsregister och övriga administrativa moduler i IdrottOnline – LOK-stöd, Idrottslyft, Utbildningsmodul.

Digitala Workshops

Vi erbjuder föreningar möjligheten till kompetenslyft inom IdrottOnline i form av workshops då ni kan arbeta med er föreningsadministration med stöd av RF-SISU Sörmlands experter på systemet. Under våra workshops-tillfällen kan du få hjälp med just din förenings specifika behov.

Digital Drop In-support

Vi erbjuder föreningar i vårt distrikt möjligheten till support inom IdrottOnline i form av digitala Drop In-tillfällen där föreningen får direkt hjälp med administrativa frågor kring systemet. Tillfällena genomförs via det digitala mötesverktyget Microsoft Teams och du ansluter enkelt via din webbläsare. Du behöver inte ha programmet installerat i din dator.

Behöver din förening direkt personlig hjälp?

RFSISU Sörmland har en sakkunnig inom IdrottOnline som hjälper din förening om ni behöver ytterligare hjälp utöver Drop In-Support och Workshops. Det kan göras via telefon, e-post eller digitala möten. Kontakta er idrottskonsulent eller Carina Andersson direkt för personlig hjälp.

Sidan publicerades: 2 november 2022

HITTA DIN IDROTTSKONSULENT

Vi har samlat alla kontaktuppgifter till våra idrottskonsulenter för att du lätt ska hitta rätt person i rätt stad i vårt distrikt.