Välkommen Johan - ny idrottskonsulent i Borlänge och Rättvik

Sidan uppdaterades: 26 oktober 2023

Mitt namn är Johan Berg och jag är ny idrottskonsulent hos RF-SISU Dalarna.

Som hemvändare är jag väldigt stolt över att få möjligheten att arbeta med att utveckla idrottsrörelsen i just Dalarna. Rörelsen som har gett mig så mycket under min uppväxt på 90- och 00-talet.

Jag är motsatsen till idrottstalang och träningstok. Men jag fann judo som blev ”min”-idrott och min oas som följt med mig i vuxen ålder. Jag lyckades till och med göra en tränarkarriär av det.

Idag vet jag varför det blev Judo och inte någon annan idrott. Det berodde på tre faktorer; tränaren, föreningen och föräldrarna som tillsammans skapade en fantastisk miljö för oss barn att växa, både som individer och grupp.

Nu vill jag i min roll som idrottskonsulent hjälpa idrottsföreningar att skapa de bästa förutsättningarna för att deras ideella ledare ska kunna ge nästa generation av ungdomar en oas att växa i.

Jag har en examen från tränarprogrammet på Högskolan Dalarna och har mellan åren 2013-2020 arbetat som förbundstränare på Svenska Judoförbundet i olika roller. Jag har coachat på både internationella mästerskap och OS-kval.

Text: Johan Berg

Sidan publicerades: 26 oktober 2023