Idrottens Dag 30 september 2023

Sidan uppdaterades: 9 oktober 2023

Idrottens Dag 2023 ihop med Rörelsesatsning i skolan, blev även i år en härlig rörelsemanifestation. Cirka 16 000 barn runt om i Dalarna, fördelade på 90 skolor, provade på aktiviteter och idrotter. Idrottens Dag i Dalarna var i år störst i landet sett till antal deltagande skolor.

Idrottens Dag

Många av skolorna samverkade med fantastiska idrottsföreningar som gjorde fina aktiviteter för eleverna. Runt ett hundratal föreningar runt om i Dalarna ställde upp vid årets upplaga, som var den sjunde Idrottens Dag i ordningen.

Skridsko

Vårt huvudarrangemang var i år förlagt till Smedjebacken. Till Herosvallen kom fem skolor med över 700 elever. Hela 16 olika aktiviteter fanns i utbudet med allt ifrån fotboll, handboll och ishockey till skidskytte, cricket och bågskytte med mera. Vi hade även ett Rörelselopp, där såväl de yngre som äldre eleverna sprang.

Skidskytte

Arrangemanget genomfördes tillsammans med Smedjebackens kommun som ansvarade för bland annat anläggningen och matutskänkningen. Till det hjälpte runt ett 15-tal pensionärer till med ovärderliga funktionärsinsatser.

Idrottens Dag uppmärksammades av ett par tidningar och radio P4 Dalarna. RF-SISU tackar alla medverkande för en fantastisk insats för barns möjlighet till rörelse.

Text: Tobias Hedwall, RF-SISU Dalarna

Idrottens Dag

Sidan publicerades: 5 oktober 2023