Sommaridrottsskolor - ledarutbildning med aktivitetspaket

RF-SISU Dalarna erbjuder en kostnadsfri ledarutbildning för föreningar som ska arrangera sommaridrottsskolor.

Sidan uppdaterades: 2 maj 2024

Utbildningen innehåller både en praktisk och teoretisk del och ger ledarna konkreta verktyg för att leda en grupp. Vi kommer prata om ledarskap samt rollen som ledare och förebild.

Ni får även kunskap i hur man planerar och genomför olika aktiviteter. Utbildningen avslutas med en praktisk del där vi genomför övningar och lekar från de tre aktivitetspaketen som beskrivs nedan.

Aktivitetspaket 1

Schysst kompis

Det här paketet väljer ni om ni vill fokusera på att skapa ett klimat i gruppen där alla får komma till tals och varje individs åsikt är viktig. Genom diskussioner och övningar kring hur vi är en bra kompis hjälps gruppen åt att hitta ett sätt att lära och utvecklas tillsammans.

Aktivitetspaket 2

Teambuilding

Skapa en sammansvetsad grupp som strävar efter gemensamma mål. I detta paket får ni aktiviteter som bidrar till att förbättra samarbetsförmågan och gemenskapen. Aktiviteterna kan genomföras både inomhus och utomhus. Lär känna varandra mer och ha roligt tillsammans.

Aktivitetspaket 3

Rörelseförståelse i praktiken

Rörelseförståelse är mer än att kunna utföra en mängd olika rörelser. Det handlar om att alla ska kunna känna glädjen och viljan att röra sig. I detta paket får ni roliga övningar som går att nyttja till såväl uppvärmning som träningsmoment.

Nästa steg

Anmäl er sommaridrottsskola för att få mer information och datum till utbildningarna.

Anmälan

Anmälan via formulär i denna länk senast söndagen den 5 maj.
Kontaktperson: hanna.grahn@rfsisu.se

Sidan publicerades: 1 maj 2024