Hem / Egna nyheter / Uppmuntra era unga ledare

Uppmuntra era unga ledare

Dags att nominera föreningens/förbundets unga ledare till Folksam Ledarcamp 2022.
Helgen den 6-8 maj kommer Folksam Ledarcamp att arrangeras i Karlstad. Folksam Ledarcamp är ett stipendium värt 5000 kr och består av en lägerhelg där unga ledare från Värmland och Västra Götaland får umgås, inspireras och utbyta erfarenheter med varandra. Ledarcamp skulle ursprungligen ha arrangerats våren 2020 men har av förklarliga skäl fått skjutas upp. 
 
– Vi kommer ta med oss de nomineringar som gjordes inför den planerade Ledarcampen 2020 och de kommer att finnas med i urvalsprocessen till Ledarcamp 2022. Däremot vet vi att det kan hända mycket under två år och att flera av de som då blev nominerade kanske inte längre är kvar inom föreningslivet, varför vi även kommer att ta emot nya nomineringar, berättar Patrik Norlin som är ansvarig för Folksam Ledarcamp hos RF-SISU Värmland.
 

Vem kan söka till Folksam Ledarcamp?

 
För att söka stipendiet ska du vara 16-25 år och vara ideell ledare, funktionär eller ha ett styrelseuppdrag, samt vara verksam i en idrottsförening ansluten till Riksidrottsförbundet. Det är din förening/förbund som söker stipendiet åt dig.
 
En ledare ska:
• Vara en god förebild.
• Ha ett stort sportsligt engagemang och ett intresse för de aktivas sociala utveckling.
• Bidra till ett livslångt intresse för idrott och hälsa.
• Arbeta så att de aktiva har inflytande över verksamheten och för att alla ska få vara med.
 
– Ledarcamp brukar vara en riktigt, riktigt rolig och inspirerande helg och jag är övertygad om att det blir så även i år när jag tittar på programmet vi har satt ihop och vilka föreläsare vi kommer att få lyssna på. En uppmaning till alla föreningar och förbund är att ni ska ta chansen att nominera era duktiga unga ledare, säger Patrik Norlin.
 

Så nominerar du en ledare