Folksam Ledarcamp

Älskar du idrott? Längtar du efter att slipa dina ledaregenskaper? I så fall kan stipendiet Folksam Ledarcamp vara något för dig. Du kan också nominera en kompis som du tycker ska söka stipendiet. Nomineringen är öppen och pågår till och med 8 mars. Vem skulle du vilja nominera?

 

Vem kan söka till Folksam Ledarcamp?

För att söka stipendiet ska du vara 16-25 år och vara ideell ledare, funktionär eller ha ett styrelseuppdrag, samt vara verksam i en idrottsförening ansluten till Riksidrottsförbundet. Det är din förening/förbund som söker stipendiet åt dig.

En ledare ska:

• Vara en god förebild.
• Ha ett stort sportsligt engagemang och ett intresse för de aktivas sociala utveckling.
• Bidra till ett livslångt intresse för idrott och hälsa.
• Arbeta så att de aktiva har inflytande över verksamheten och för att alla ska få vara med.

Vad gör vi på Folksam Ledarcamp?

Stipendiet vill inspirera och stimulera dig som ung ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten. Till exempel om du vill nå längre än att helt ägna dig åt din egen idrott. På ledarcamp får du lära dig mer om olika idrotter och utveckla din ledarroll.

Ledarcamp i Karlstad 15-17 maj 2020

Den 15-17 maj kommer RF-SISU Värmland, RF-SISU Västra Götaland tillsammans med Folksam att anordna en ledarcamp för unga idrottsledare mellan 16-25 år på Hotell Gustaf Fröding i Karlstad. Temat för årets ledarcamp är "Jämställd idrott" som är en av strategierna i 2025:s utvecklingsresor.

Det här är Folksam

Folksam är idrottens försäkringsbolan som försäkrar såväg stora idrottare som små, proffs som nybörjare. Folksam delar därför varje år ut stipendier för att unga ledare ska få chansen att utvecklas. Värdet på stipendiet är cirka 5 000 kr per deltagare och kan inte bytas mot pengar.

 

Nominera

Nomineringen är öppen fr.o.m 1/1-20 och stänger 8/3-20.

Vem vill du nominera? Klicka här för att komma till nomineringssidan.