Hem / För aktiva idrottare och idrottsföräldrar

Utveckla dig som aktiv idrottare eller idrottsförälder inom idrottsrörelsen!

Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige har någon gång under sin uppväxt varit med i en idrottsförening. Det ger idrottsrörelsen ett stort ansvar för att verksamheten bedrivs på ett bra sätt. Idrottsrörelsen vill att så många som möjligt ska kunna vara med och idrotta så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt. En stor och viktig uppgift har också föräldrar och vårdnadshavare till de aktiva. De finns med och arbetar ideellt i föreningen och stöttar sina barn och ungdomar i vått och torrt. Deras insatser utgör en stor och viktig resurs för idrottsrörelsen.

BB120502NL021.jpg 

Kost för prestation

Det här är en föreläsning där du får tips och råd om din kost för att prestera bättre under längre tid. Du kommer få förslag på innehåll som du kan kompletera din mat med eller förslag på innehåll du kan dra ner på.

kost för aktiva idrottare.jpg

Kost för aktiva idrottare

Hälsa och prestation går hand i hand och kosten har en stor betydelse för hälsan. Den här utbildningen lär dig förstå kostens betydelse för hälsan och presentationsförmågan.

Den inre matchen.jpg

Mental träning - den inre matchen

En utbildning för dig som är aktiv idrottare och vill få kunskap om idrottspsykologi och vad du kan göra för att stärka och utveckla din självkänsla, ditt självförtroende och din motivation.

Risker med doping och kosttillskott.jpg

Risker med doping och kosttillskott

Vad är doping? Hur går en dopingkontroll till? Vilka skyldigheter och rättigheter har jag som aktiv och vilka regler är det som gäller? Lär dig mer om risker förknippade med bland annat kosttillskott och Anabola androgena steroider (AAS)

Att vara idrottsförälder

Du som förälder är oerhört viktig både för ditt idrottande barn, men även för din förening. Genom vår föräldrautbildning får du veta mer om hur du kan hjälpa ditt barn att idrotta på sina egna villkor och utbildas i den takt det själv vill och behöver.