Hem / Vi arbetar med / Evenemang

Evenemang

Att arrangera idrottsevenemang är viktigt för svensk idrott på flera sätt. Evenemang kan skapa glädje och gemenskap, tillväxt och stolthet. RF-SISU Östergötland är ett stöd för föreningar som vill utveckla sitt arrangemang både före, under tiden och efter genomförande. 

Vi själva har bland annat genomfört Idrottens dag tillsammans med Riksidrottsförbundet och på Vätternrundan finns vi på plats för att stötta och informera. Riksidrottsförbundet har genom Centrum för idrottsevenemang byggt upp stöd för idrotten i arbetet med att arrangera idrottsevenemang. Vi har försökt fånga upp de behov av stödfunktioner som idrotten har. Genom att skapa utbildningar, verktyg, mötesplatser och nätverk, försöker vi höja kompetensen för att utveckla evenemangen.

I syfte att ge så bra stöd som möjligt för idrottsföreningar i arbetet med idrottsevenemang har RF skapat och samlat ett antal verktyg på sin webbplats. För att lätt hitta rätt verktyg beroende på var i processen man befinner sig som arrangör, delar vi in processen i stöd innan ni har vunnit hem evenemanget och stöd när ni har vunnit hem evenemanget.