Idrottsevenemang från start till mål

Sidan uppdaterades: 2 november 2023

Att arrangera idrottsevenemang är både kul och utmanande. Oavsett om er förenings evenemang är en lokal cup, en internationell tävling eller något däremellan krävs planering. Här har vi samlat stöd till dig som arrangör.

Oräkneliga är de cuper, tävlingar, tipspromenader, loppmarknader, jubileum och andra jippon som det lokala föreningslivet arrangerar. Ibland är syftet att marknadsföra föreningen och ibland är syftet att tjäna en slant.

Evenemangen har potential att skapa tillväxt för både idrottsföreningar och platsen de genomförs på. Välarrangerade evenemang kan också stärka din förening position och skapa minnen för livet. Som arrangör finns det dock mycket att tänka på.

Här har vi samlat nyttig information som kan hjälpa din förening i planeringen mot ett hållbart och lyckat arrangemang.

Vårt planeringsunderlag finns i två versioner, kika gärna på vad som passar ert evenemang allra bäst.

Ett tips är också att titta in på webbsidan för den kommun som evenemanget arrangeras på. Kommuner och destinationsbolag erbjuder ofta egna guider som stöd till dig som arrangör på just den plats ni valt.

Har ni mer specifika behov av stöd, support och utbildning kring ert evenemang, tveka inte att kontakta er förenings idrottskonsulent.

Sidan publicerades: 11 oktober 2022