Idrottonline

Sidan uppdaterades: 9 februari 2024

IdrottOnline är svensk idrotts egna verktyg för kommunikation och administration. Det är byggt utifrån att individ, förening och förbund ska ha ett gemensamt system för administration och kommunikation. RF-SISU Västernorrland erbjuder föreningar hjälp att komma igång med IdrottOnline för att göra föreningsarbetet.

Här hittar föreningen allt på ett och samma ställe, vare sig det gäller medlemsregister, ekonomi, ansökan till LOK-stöd, Idrottslyft, administration av utbildningar och tävlingar och mycket mer. IdrottOnline är helt kostnadsfritt för alla RF-anslutna föreningar.

Säkerheten i systemet bygger på personnummer och din förenings organisationsnummer. Det säkerställer korrekt redovisning av utbetalda medel och redovisade studietimmar, ett krav som Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna måste uppfylla gentemot staten.

Freja+

Klubb- och huvudadministratörer som ska logga in i IdrottOnline behöver numera Freja+ för att våra personuppgifter ska vara säkert skyddade.

Freja support är väldigt hjälpsamma när det gäller komma igång med deras app och skapa ett konto. Ett tips är att använda pass eller nationellt ID för att kunna göra en enkel process hemifrån. Om du inte har det så får du hjälp via ett ATG-ombud efter att du gjort klart stegen hemma.

Freja support

Första inloggningen på IdrottOnline med Freja+

Men information på Riksidrottsförbundets sida

Vi hjälper dig med frågor om IdrottOnline

För uppenbara tekniska fel och buggar; kontakta RF via mail på support@idrottonline.se

Kontakt och öppettider för IdrottOnline-supporten på RF hittar du här.

Utbildning och stöd i IdrottOnline

RF-SISU Västernorrland erbjuder utbildning och stöd för föreningar anslutna till Riksidrottsförbundet. Behovet i föreningar/förbund ser olika ut och därför försöker vi erbjuda utbildningar på olika sätt. Vi rekommenderar att minst ett par personer från varje förening/förbund utbildar sig och får mer kunskap om funktionerna i IdrottOnline. Det kan exempelvis vara en verksamhetsledare, webbredaktör, kassör och/eller den som hanterar LOK-stödsrapportering. Det behövs inga förkunskaper och alla är varmt välkomna.

Vårt aktuella utbildningsutbud

Att lära på hemmaplan i lärgrupp

Ni kan själva sätta samman en lärgrupp i föreningen för att lära er mer om IdrottOnline. Lärgruppsplaner kring hemsida, administration, e-bokföring och LOK-stöd går att ladda hem för att användas som ett diskussionsunderlag. Utifrån dessa kan ni diskutera viktiga frågor innan ni sätter igång arbetet med IdrottOnline. Ta gärna kontakt med oss på RF-SISU Västernorrland om ni vill ha stöd och råd.

Läs mer om:

IdrottOnline-Administration

Rapportera er verksamhet och aktiviteter i IdrottOnline

En av fördelarna med att ha sitt medlemsregistrer i IdrottOnline är att man enkelt kan rapportera föreningen utbildning- och folkbildningsverksamhet samt LOK-stöd. Då medlemmarna redan finns i IdrottOnlines medlemsregister kan man enkelt lägga till dem på respektive utbildning eller aktivitet. Rapporteringen gör via olika moduler och i två olika appar beroende på vad föreningen ska rapportera.

Sidan publicerades: 15 november 2022

Kontakt

Alireza Samadi

Verksamhetskoordinator

0104764900

Kursansvarig, IT och administration

Instruktionsfilmer

Hantera registerutdrag

Titta på instruktionsfilmerna som finns på IdrottOnlines Youtubekanal.