Rörelseförståelse i teori och praktik

Sidan uppdaterades: 29 november 2022

Vi vet med säkerhet att fysisk aktivitet är viktigt för vår hälsa och vårt välmående, men hur gör vi för att alla barn ska kunna, våga och vilja vara fysiskt aktiva genom hela livet? För så ser det tyvärr inte ut idag!

Begreppet rörelseförståelse kommer av engelskans Physical Literacy och handlar om hur vi skapar förutsättningar för människor att utveckla motivation, självförtroende, fysisk kompetens, kunskap och förståelse att värdera och ta ansvar för att delta i fysisk aktivitet hela livet. Efter genomförd utbildning har du som ledare fått med dig kunskap och inspiration kring hur du kan skapa en miljö som bidrar till att aktiva vill, vågar och kan delta.

En del av innehållet

  • beskrivning av utmaningen vi står inför
  • teoretisk genomgång av Physical Literacy
  • implementering i praktiken.

Målgrupp

Tränare och ledare från 14 år och uppåt, oavsett vilken idrott du är
engagerad i eller vilken målgrupp du leder.

Tidsåtgång och genomförande

2 timmar. Utbildningen genomförs vanligtvis fysiskt, dels i teorisal, dels i idrottshall/ idrottsplats, men kan anpassas och genomföras helt digitalt.

Genomförande

Denna utbildning kan genomföras i din förening vid behov. Kontakta din idrottskonsulent för information om kostnad, upplägg och bokning eller lämna ett önskemål till oss via länken nedan så kontaktar vi dig för vidare dialog och planering.

Sidan publicerades: 1 november 2022

HITTA DIN IDROTTSKONSULENT

Vi har samlat alla kontaktuppgifter till våra idrottskonsulenter för att du lätt ska hitta rätt person i rätt stad i vårt distrikt.