Börja resan till utveckling i föreningen

Sidan uppdaterades: 14 september 2023

Vi på RF-SISU Sörmland arbetar med folkbildning, det vill säga ett lärande som bygger på frivillighet där deltagarna själva bestämmer vad, när och hur de vill lära. Våra folkbildningsverksamhet vänder sig till alla inom idrotten, oavsett om du är aktiv, ledare, förälder till idrottande barn eller föreningsledare.

Efter en folkbildningsinsats, exempelvis en utbildning, tar processen till förändring fart och vi hjälper dig gärna på den resan. När du folkbildar och utbildar dig ökar du inte bara din egen kompetens, du kommer även att sprida din kunskap vidare till andra i föreningen.

Läs mer om idrottens folkbildning och vad den innebär på vår webbplats.

Folkbildning i digital form

Folkbildningen är i förändring och digitalisering erbjuder nya möjligheter till gemensamt lärande. Att erbjuda lärgrupper, kurser och föreläsningar i olika form öppnar upp för fler att kunna delta. Din förening kan genomföra aktiviteter helt i en fysisk miljö, i en kombination av fysiska möten och möten på distans eller möten helt på distans.

För att underlätta för dig som bedriver folkbildnings- och utbildningsverksamhet i en förening finns en guide framtagen som du kan ladda ner här. Pdf, 992 kB.

Ta hjälp av en idrottskonsulent

Varje dag, året runt möter våra idrottskonsulenter föreningsledare, tränare, aktiva och föräldrar runt om i vår region och tillsammans utvecklar vi idrotten i regionen. Kontakta oss gärna om du eller din förening har önskemål om att genomföra en särskild utbildning som inte finns i vårt befintliga utbud. Du hittar våra kontaktuppgifter genom att följa denna länk.

Vi delar gärna med oss

Det är viktigt att en folkbildnings- och utbildningsplan har tagits fram tillsammans med en idrottskonsulent. Denna plan gör det möjligt för din förening att ta del av RF-SISU:s resurser för folkbildning. Det kan handla om:

  • utbildningsmaterial
  • arvode till lärgruppsledare, kursledare, föreläsare, kulturarbetare eller processledare
  • lokalhyra
  • pedagogiska hjälpmedel/digitala hjälpmedel.

Hör med er idrottskonsulent om ni behöver hjälp med något.

Vi finns i hela Sverige

RF-SISU Sörmland är en regional del av SISU Idrottsutbildarna, idrottsrörelsens eget studieförbund. Alla Sveriges olika idrottsdistrikt erbjuder många kurser och föreläsningar digitalt som du kan ta del av oavsett var du befinner dig. Besök SISU Idrottsutbildarnas hemsida för att se hela Sveriges utbud på sisuidrottsutbildarna.se.

Hitta och anmäl dig till våra utbildningar

Hela vårt utbildningsutbud hittar du i vår utbildningsguide. Här hittar du också information om kostnader, eventuell uppdaterad information som till exempel inställda eller flyttade utbildningar. Anmälan till våra utbildningar gör du också på respektive utbildnings sida i utbildningsguiden via ett anmälningsförarande i IdrottOnline, som är idrottsrörelsens egna administrationsverktyg.

Du kan också söka bland våra aktuella datumsatta utbildningar via vår sökmotor och anmäla dig därigenom. Här hittar du sökmotorn.

Vad händer när du anmält dig till en utbildning?

När du anmält dig till en utbildning kommer du att få ett bekräftelsemejl skickat till den angivna mejladressen. Det är alltså viktigt att du fyller i korrekt mejladress vid anmälan. Vi kommer sedan att skicka ut en bekräftelse och mer detaljerad information om den specifika utbildningen du anmält dig till senast två dagar innan utbildningsstart. Där står allt du behöver veta om tid, plats och om du behöver ha något speciellt med dig, till exempel idrottskläder. Utbildningsmaterial ingår alltid i avgiften om inget annan anges. Vid digitala utbildningar skickas information och anslutningslänk till utbildningen med instruktioner senast dagen innan utbildningen.

Kostnader

Om utbildningen kostar något står det under respektive utbildning. För vissa utbildningar kan du behöva kontakta föreningens idrottskonsulent för kostnadsuppgifter. Kostnaden för en utbildningsinsats kommer att faktureras till din förening efter genomförd utbildning om inget annat anges. Vid frånvaro vill vi ha din avanmälan senast 24 timmar innan starttid. Om du inte avanmäler dig faktureras 100% av utbildningskostnaden.

Har du frågor eller funderingar?

Har du några frågor eller funderingar kring vår folkbildnings- och utbildningsverksamhet eller anmälan är du välkommen att kontakta oss på sormland@rfsisu.se.

Sidan publicerades: 14 oktober 2022

GUIDE FÖR FOLKBILDNING

Guide för folkbildning i förening


En guide för dig som bedriver folkbildnings- och utbildningsverksamhet i en förening.

UTBILDNINGSGUIDEN

Guide för folkbildning i förening


Vi har ett brett utbud av utbildningar, kurser, föreläsningar och material för föreningslivet. För att du lättare ska få en översikt över hela vårt utbud har vi skapat en utbildningsguide.

FOLKBILDNINGSKATALOG 2023

Guide för folkbildning i förening

I folkbildningskatalogen hittar du hela RF-SISU Sörmlands utbud av utbildningar, kurser, föreläsningar och lärgrupper.