Fifty/Fifty leder er till målet – en jämställd idrott

Sidan uppdaterades: 25 augusti 2023

Webbutbildningen Fifty/Fifty guidar din idrottsförening till att bli mer jämställd, i allt från stora beslut till små mikrohandlingar som gör stor skillnad. Ta steget och starta er jämställdhetsresa nu. Det har aldrig varit enklare

Webbutbildningen Fifty/Fifty riktar sig till förenings- och förbundsstyrelser och är öppen och kostnadsfri att genomföra för alla idrottsföreningar och idrottsförbund i landet.

Syftet med utbildningen är att du och din förening ska få mer kunskap om varför det är viktigt att jobba med jämställdhet och vilka vinster det ger både föreningen och individerna. Fifty/Fifty ska så frön till nya tankar och leda till att du och din förening kan göra förändringar i form av mikrohandlingar – handfasta, förhållandevis små förändringar, som i förlängningen har stor betydelse.

Utbildningen riktar sig i första hand till förenings- och förbundsstyrelser. Tanken är att de sex lektionerna genomförs i samband med lika många styrelsemöten. Varje lektion tar ca 45 minuter och har ett eget tema:

  1. Varför det är viktigt att jobba med jämställdhet
  2. Normer
  3. Kommunikation
  4. Rekrytering
  5. Struktur och makt
  6. Ta fram föreningens egen åtgärdslista

Vad behöver vi göra för att köra igång?

Vill ni genomföra Fifty/Fifty behöver ni göra två saker:

  1. För att starta utbildningen registrerar ni er förening på Fifty-fifty.nu.
  2. Utbildningen passar bra att genomföra som en lärgrupp. Vi ber er därför att kontakta RF-SISU Östergötlands idrottskonsulenter för mer information och anmälan.

Fotnot: Fifty/Fifty lanserades för drygt ett år sedan av Värmlands Innebandyförbund, RF-SISU Värmland och Svenska Innebandyförbundet. Genom ett samarbete med RF och SISU kan Fifty/Fifty användas kostnadsfritt av idrottsrörelsen i hela landet, i alla fall fram till november 2021.

Sidan publicerades: 21 oktober 2022

Till hemsidan