Hem / Bidrag och stöd / Hemsida i IdrottOnline

Flytt av hemsida i IdrottOnline

Den 31 december stängs alla hemsidor i IdrottOnline (erbjudandet IdrottOnline hemsida). Har din förening en hemsida i IdrottOnline idag? På den här sidan hittar du den information du behöver om byte av hemsida.  

Varför tas IdrottOnline hemsida bort?

En anledning till att Riksidrottsförbundet (RF) avvecklar tjänsten IdrottOnline hemsida är RF:s reviderade uppdrag och den nya digitala inriktningen mot 2025. Det innebär att RF ska fokusera på sitt kärnuppdrag, där externa kommunikationslösningar till RF:s och specialidrottsförbundens (SF) medlemmar anses ligga utanför uppdraget. En annan anledning är en drastisk prishöjning från hemsideleverantören från och med den 1 januari 2023. Därmed finns inte längre budgetutrymme för RF att erbjuda kostnadsfria hemsidor till föreningar och förbund. 

Vanliga frågor och svar

På RF:s webbplats hittar du svar på vanliga frågor om hemsidesbytet. 

Vi har en hemsida i IdrottOnline - vad gör vi nu?

Om din förening har en hemsida i IdrottOnline är det hög tid att påbörja processen med att byta webbplattform. Föreningen kan arbeta utifrån lärgruppsplanen Val av hemsideslösning. I den finns även länkar till alternativ för hemsidelösningar, CMS-lösningar och några administrativa helhetslösningar. Det är också en god idé att registrera lärgruppen i IdrottOnline för att dokumentera det arbete som läggs ner. Här kan du läsa mer om vad en lärgrupp är och hur du registrerar en lärgrupp.

Ta kontakt med din förenings SF för att höra om de har en ny hemsideslösning att erbjuda. De SF som vi vet i dagsläget har förslag till ny hemsidelösning är:

Svenska Biljardförbundet

Svenska Curlingförbundet

Svenska Fäktförbundet

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Skidförbundet

Ladda hem information från nuvarande hemsidan

Med hjälp av ett exportverktyg i IdrottOnline finns möjlighet att spara nyheter, bilder och dokument från föreningens nuvarande hemsida i webbpubliceringsverktyget Episerver.

Utbildning, råd och stöd från RF-SISU Uppland

Den 5 april höll vi en informationsträff där vi gick genom några exempel på system som föreningen kan övergå till och vanliga frågor som kan uppstå även för er förening. Tänk på att dessa är exempel, och att det finns fler leverantörer att välja bland, men dessa är ändå populära system som kan ge er en insikt i de olika alternativ som finns på marknaden.

Du kan titta på inspelningen från träffen här nedan eller på vår YouTube-sida.