Foto: Bildbyrån

Administrativt/IT- stöd

Sidan uppdaterades: 21 december 2022

IdrottOnline

IdrottOnline är idrottsrörelsens verksamhetssystem som Riksidrottsförbundet (RF) tillhandahåller kostnadsfritt för samtliga idrottsföreningar som tillhör RF.

Läs mer här

Digitala årsmöten

Årsmötet är idrottsföreningens viktigaste möte, men ibland kan det vara svårt att genomföra årsmötet fysiskt. RF och SISU Idrottsutbildarna har därför tagit fram vägledning för de föreningar som vill eller ska genomföra årsmötet digitalt.

Läs mer på RF:s webbplats

Bilda idrottsförening

Var tredje svensk är medlem i en idrottsförening. Idrotten är vår överlägset största och mest levande folkrörelse, med cirka 19 000 föreningar i 71 specialidrottsförbund (SF). En idrottsförening ansluts inte direkt till RF utan ansöker om medlemskap i ett eller flera av RF:s medlemsförbund, specialidrottsförbund (SF).

Läs mer på RF:s webbplats

Idrottens redovisning

Även ideella föreningar ska följa bokföringslagen – annars riskerar de bestraffning. RF har tagit fram ett stöd för att avlasta föreningarna i detta arbete.

RF har tagit fram ett stöd för att avlasta föreningarna i redovisningsarbetet: Idrottens Redovisning med Idrottens BAS-kontoplan.

Läs mer på RF:s webbplats

Föreningen som arbetsgivare

Som arbetsgivare finns många regler och bestämmelser att hålla reda på och att ha arbetsgivaransvar innebär att föreningens styrelse ska ta ansvar ur ett arbetsrättsligt perspektiv.

Läs mer här

Sidan publicerades: 18 november 2022