Hem / Vi arbetar med / Barn- och ungdomsidrott / Årets barn- och ungdomsledare

Årets barn- och ungdomsledare

Det finns massor av ledare i Stockholmsdistriktet som gör ett fantastiskt arbete med barn och ungdomar. Genom vår nya utmärkelse vill vi uppmärksamma en ledare som:
  • Genom sitt ledarskap skapat en trygg, lustfylld och välkomnande miljö för barn och ungdomar i linje med någon av de fem utvecklingsresorna inom Strategi 2025.
  • Vinnande ledare får 10 000 kronor att använda  i ett utvecklingsarbete inom den barn- och ungdomsverksamheten som ledaren är verksam inom.

Årets barn- och ungdomsledare 2020 blev Thomas Csiffary, Spårvägen Badminton.

Läs intervjun med honom här

Juryns motivering

Thomas Csiffary, ledare i Spårvägen Badminton, lägger mycket tid på att lära känna alla sina spelare. Genom det ska alla få en miljö där de trivs och utvecklas genom idrotten. Delaktighet är en viktig del i Thomas ledarskap och spelarnas synpunkter formar hans träningar för att skapa en så bra miljö som det är möjligt för de aktiva där alla får lika mycket uppmärksamhet. För en idrottsrörelse som är inne i en förändringsresa är Thomas ledarskap ett föredöme. Nu belönas han med RF-SISU Stockholms utmärkelse ”Årets barn- och ungdomsledare”.