Hem / Vi arbetar med / Barn- och ungdomsidrott / Årets barn- och ungdomsledare

Årets barn- och ungdomsledare

Det finns massor av ledare i Stockholmsdistriktet som gör ett fantastiskt arbete med barn och ungdomar. Genom vår nya utmärkelse vill vi uppmärksamma en ledare som:
  • Genom sitt ledarskap skapat en trygg, lustfylld och välkomnande miljö för barn och ungdomar i linje med någon av de fem utvecklingsresorna inom Strategi 2025.
  • Vinnande ledare får 10 000 kronor att använda  i ett utvecklingsarbete inom den barn- och ungdomsverksamheten som ledaren är verksam inom.

Årets barn- och ungdomsledare 2021 blev Kevin Labady, Fisksätra IF.

Läs intervjun med honom här

Juryns motivering

Årets barn- och ungdomsledare har format verksamheten efter spelarnas önskemål. Spelarnas delaktighet gör att de hinner med både fotboll och skola. Det viktiga är att göra saker tillsammans inte själva fotbollen alla gånger. Genom tydlig koppling mellan träning och tävling som har med prestation och inte resultat att göra, visar den här ledaren på vikten av att spela som vi tränar. Trots sin unga ålder visar hen att både idrott och utbildning är viktigt och fungerar tillsammans. En viktig förebild med lokal förankring, Årets barn- och ungdomsledare är Kevin Labady, ledare för Fisksätra IF F06. Föreningen belönas även med 10 000 kronor till barn- och ungdomsverksamheten.