Hem / Vi arbetar med / Barn- och ungdomsidrott / Årets barn- och ungdomsledare

Årets barn- och ungdomsledare

Det finns massor av ledare i Stockholmsdistriktet som gör ett fantastiskt arbete med barn och ungdomar. Genom vår nya utmärkelse vill vi uppmärksamma en ledare som:
  • Genom sitt ledarskap skapat en trygg, lustfylld och välkomnande miljö för barn och ungdomar i linje med någon av de fem utvecklingsresorna inom Strategi 2025.
  • Vinnande ledare får 10 000 kronor att använda  i ett utvecklingsarbete inom den barn- och ungdomsverksamheten som ledaren är verksam inom.

Årets barn- och ungdomsledare 2019 blev Malin Andersson, Hässelby SK IBF, läs intervjun med henne här

Juryns motivering

Malin Andersson, tränare i Hässelby SK IBK Flickor 06/07, tilldelas Stockholmsidrottens utmärkelse ”Årets barn- och ungdomsledare 2019” för sitt viktiga och envisa arbete med att möta varje barn efter dess förutsättningar. Delaktighet är en röd tråd i Malins ledarskap och hon är mån om att barnen ska vara medvetna om sin egen utveckling och inte jämföra sig med andra. Malin Andersson visar med sitt ledarskap vägen mot framtidens idrott och en inkluderande idrott där alla har en plats. Prissumman på 10000 kronor går till barn- och ungdomsverksamheten.