Hem / Bidrag och stöd / IdrottOnline

IdrottOnline - idrottsrörelsens verksamhetssystem

IdrottOnline är idrottens administrativa system som Riksidrottsförbundet (RF) tillhandahåller kostnadsfritt för samtliga idrottsföreningar som tillhör RF.

I ett och samma system kan din förening ha sin hemsida (funktionen upphör 31 december 2022), tillgång till medlemmar, närvaroregistrering, söka LOK-stöd och idrottsmedel samt sköta tävlingsadministration. Allt är kostnadsfritt för idrottsföreningar och förbund anslutna till RF. Läs mer på rf.se

Support och information om IdrottOnlines funktioner på idrottonline.se

Funktionen IdrottOnline - hemsida upphör den 31 december 2022

Riksidrottsförbundet har i många år erbjudit föreningar och förbund kostnadsfria hemsidor i IdrottOnline, med Episerver som publiceringssystem. På grund av ökade kostnader för den lösningen från och med den 1 januari 2023 kommer RF att behöva byta hemsidesleverantör. Därmed har vi inte längre möjlighet att erbjuda kostnadsfria hemsidor till föreningar och förbund. I länken kan du läsa vad det innebär för er som förening och också få guidning för att jobba vidare mot en ny hemsida.

Läs mer om avvecklingen av hemsideverktyget

Observera att avvecklingen gäller endast IdrottOnline hemsida, övriga administrativa delar i IdrottOnline kommer finnas kvar. 

Utbildning i IdrottOnline

RF-SISU-distrikten i landet erbjuder regelbundet utbildningar i IdrottOnlines olika delar; administration och LOK-stödshantering.

Hitta IdrottOnlineutbildningar i hela landet

I sökmotorn på sisuidrottsutbildarna.se hittar du aktuellt utbud av IdrottOnlineutbildningar, både fysiska och digitala. Skriv bara in IdrottOnline i fältet "sök utbildning" innan du genomför sökningen.

Saknas utbildningen du söker ber vi dig kontakta din idrottskonsulent. Vi har möjlighet att anpassa utbildningar efter just din förenings behov. 

När du har frågor om IdrottOnline

Det finns stöd att få när du har frågor eller om någonting krånglar. Du kan på egen hand ta del av manualer, instruktionsvideos och driftstörningsinformation på IdrottOnlines Servicecenter. Där finns även kontaktinformation, möjlighet att ställa frågor eller fylla i ett ärendeformulär.

Länk till IdrottOnline Servicecenter och support.

Externa bokföringsprogram kopplade till IdrottOnline

Bokföringsprogrammen Fortnox och VISMA eEkonomi är sammankopplade till IdrottOnline och kan underlätta föreningens hantering av avgifter, exempelvis medlemsavgifter och träningsavgifter.