× Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
    Hem / Egna nyheter / Idrottens folkbildning ger kraft åt individers och föreningars utveckling

Idrottens folkbildning ger kraft åt individers och föreningars utveckling

Idrottsrörelsen är mycket mer än bara idrott! Att lära sig nya saker och utvecklas tillsammans med andra, det är folkbildning!

Den här veckan vill vi, tillsammans med våra kollegor över hela landet, lyfta och hylla idrottens folkbildning och framför allt lärgruppen.

Genom samtal i lärgrupper med ledare, tränare och idrottsaktiva ges medlemmar möjlighet att lyfta viktiga och värdefulla frågor för att utveckla sig själva och föreningens verksamhet. Vi lär av varandra och utvecklas tillsammans, genom samtal och reflektioner - om det som rör och berör oss.

Lärgruppen är genialiskt enkel, flexibel och lätt att genomföra på hemmaplan. Den växlar upp kvalitén på samtal som redan pågår i föreningen och passar utmärkt för att lära sig nya saker utifrån gruppens behov, ibland med stöd av ett lärande material.

Stödmaterial och verktyg

Här hittar ni en mängd stödmaterial för lärgrupp och lärgruppsledare:

TIPS: Podden "Här pågår föreningsidrott"

Avsnitt 148 "Konkret folkbildning i förening"

Skarmklipp_1_poddavsnitt_148.png

Vi får träffa en förening från Uppland som funnit styrkan i att jobba med folkbildning i sin förening. Styrelsens sekreterare och tränaren Carolina Ivarsson berättar om hur de gjort och bjuder dessutom på några tips på hur din förening kan starta upp eller förbättra sin folkbildning. Lyssna på avsnittet "Konkret folkbildning i förening".

Våra idrottskonsulenter finns här för er!

Utveckla dig och din förening i samarbete med oss på RF-SISU Norrbotten. Idrottens klubbstugor och föreningslokaler är vår hemmaplan. Varje dag, året runt möter vi er föreningsledare, tränare, aktiva och föräldrar över hela länet. Så när er förening är redo för utveckling - hör av er så hjälper vi er att lägga upp en plan.

mote_560_bred.png

Kontakta din förenings idrottskonsulent.