Hem / Utbildning/Folkbildning / Vårt utbud / Hjälp att arrangera digitala möten och utbildningar

Hjälp att arrangera digitala möten och utbildningar

När det inte är möjligt att fysiskt befinna sig på samma plats, begränsas våra folkbildnings- och utbildningstillfällen, dock finns flera olika digitala alternativ till lärande, som gör att vi kan mötas och delta i utbildningar digitalt. Här har vi samlat verktyg och inspiration för hur vi kan möta er och hur ni i er förening kan möta varandra i digital form. Digitaliserad folkbildning och utbildning helt enkelt.  

Kontakta gärna någon av våra kunniga och kreativa idrottskonsulenter när ni har frågor eller vill bolla tankar och idéer kring er verksamhet och digitala verktyg. Vi kan hjälpa er att hitta rätt mötesverktyg, för att komma igång med digitala samtal, utbildning och folkbildning. Precis som vanligt genomför vi föreningsbesök, processarbeten och utbildningar, men nu digitalt.

Kontakta din lokala idrottskonsulent så berättar vi mer 

Digitala årsmöten

Årsmötet är idrottsföreningens viktigaste möte, men i och med coronakrisen kan det vara svårt att genomföra årsmötet fysiskt. 

Digitala utbildningar via länk

För att hitta aktuella digitala distansutbildningar kan du titta i vår kalender

Du kan även söka på ordet "digital" och välja alternativet "hela Sverige" under Sök våra utbildningar. Då får du upp alla utbildningar i Sverige som har ordet "digital" i titeln.

Utbildningswebbar

Vi har samlat ett antal utbildningswebbar som SISU Idrottsutbildarna har tagit fram de senaste åren. Introduktionsutbildningar för såväl tränare som organisationsledare, evenemangshandledning och inkluderande idrott är exempel på områden där du själv kan ta till dig kunskap kring och lära dig mer om när du vill och kan. 

Läs mer om utbildningswebbarna här  

Verktyg för digitala möten

Det är viktigt att välja ett digitalt verktyg som är lätt för alla att få tillgång till och som är bekvämt för föreningen att använda sig av. Testa alltid programmets funktioner innan mötet eller lärgruppen, se till att ljud och bild fungerar är en bra sak att göra. Det kan också vara bra att meddela deltagarna i god tid innan mötet ifall specifika programvaror måste laddas ner.

Här har vi samlat några verktyg för digitala möten

Checklista för digitala möten och livesändningar

Här har vi samlat tips som ska ge dig och din förening möjlighet till  digitala möten och utbildningar med bra kvalitét. Att livesända arrangemang ökar också tillgängligheten för fler.

Här hittar du checklistan

Föreningsbesöket – Vi möter dig gärna digitalt

Precis som att vi i vanliga fall vill träffa din förening på er hemmaplan, gör vi det också gärna digitalt. Genom ett digitalt samtalsverktyg som passar er, kopplar vi helt enkelt upp oss och möter er precis som vanligt.

Länkar

Lathund Zoom

Checklista för webbinarium