Eva Lingegård, Senior Sport School

Senior Sport School är en idrottsskola för äldre (60+) som RF-SISU driver i samarbete med föreningar och kommuner med ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionen. Eva Lingegård har blivit en spindel i nätet för projektverksamheten i de båda kommunerna Ale och Lilla Edet.

När deltagarna får prova på olika idrotter samt lära sig om hälsa i teori och praktik fungerar Eva som lärgruppsledare. Lärgrupp är den verksamhetsform inom folkbildningen som används mest i RF-SISU:s samverkan med föreningar. Det är ett sätt att mötas och arbeta där man lär av varandra och utvecklas tillsammans.

Eva, som också är ideellt engagerad som ledare i OK Gipen, har en närmast unik förmåga att se gruppen och hitta en nivå som passar alla. Hon skapar engagemang genom delaktighet och ”klurigheter”, till exempel med olika lekar och utmaningar. Hennes breda kunskap gör att gruppen blir trygg och utvecklas tillsammans.

Helene ”HP” Persson, idrottskonsulent hos RF-SISU Västra Götaland, har sett Evas betydelse som på nära håll.
– Hon är en lärgruppsledare som vi önskar fanns överallt. Inom Senior Sport School har hon gjort stora insatser för att få alla att känna sig inkluderade och som del av ett sammanhang.

Fram tills idag har Eva förmått seniorerna att våga prova på aktiviteter som de aldrig tidigare varit med på, och flera av dem har på egen hand återkommit till föreningar för att fortsätta idrotta. Hennes engagemang har även bidragit till att deltagare blivit vänner och umgås utanför de organiserade träffarna.