Kakas Ridklubb

Efter att ha haft ett tapp av ungdomar i föreningen, samlades medlemmar från Kakas Ridklubb i Borås till en lärgrupp kring frågan – Hur kan vi skapa en attraktiv förening som får fler att komma till vår klubb?

Nu när restriktionerna med corona har lättat, ville föreningens ungdomar utveckla sin föreningsmiljö genom att samla barn och ungdomar till en dag där de har roligt och utvecklas tillsammans. De ville också stärka gemenskapen, lära känna nya vänner och arbeta för en trygg och välkomnande föreningsmiljö där fler blir inkluderade. 

Det växte fram en idé om att bjuda in andra ungdomar till tävlingar i olika käpphästgrenar samt att jobba med materialet ”Trygg i stallet” som är en del av Svenska Ridsportförbundets arbete för en trygg idrott.

Med lärgruppen som metod träffades ungdomarna för att utbyta erfarenheter, planera och strukturera arbetet kring att arrangera sin käpphästtävling. De gick också vidare med trygghetsarbetet.

Ganska snart bestämde sig ungdomarna även för att försöka få ihop pengar till ett tak över ridbanan som de så länge har önskat sig. 
– Vill man ha någonting så får man jobba för det, säger ungdomarna som planerar för fler roliga aktiviteter med käpphästar och fortsatt arbete kring föreningsmiljön.

Ungdomarna har visat att de är engagerade och verkligen vill, de har lärt sig att kunna påverka och de har utvecklat sina kunskaper genom lärgruppen.