Hem / Utbildning/Folkbildning / Sök våra utbildningar

Sök våra utbildningar

Idrottsrörelsens studieförbund erbjuder folkbildning i form av en mängd kurser och föreläsningar. Här nedan ser du det som är erbjuds i RF-SISU Västra Götaland. Du kan också välja ett annat distrikts utbud. I utgångsläget visas utbildningarna i datumordning ett år framåt. Vill du få en överblick av utbudet, se affischen på denna länk

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

test

Datum: 2020-05-19 - 2020-11-19 Mer information på kurssidan
Till anmälan

Kristina Landgren Carestam: Jag brinner för jämställdhet och valberedningsarbete

Kristina Landgren Carestam brinner för jämställdhet och valberedningsarbete. Hennes engagemang smittar av sig och man kan inte låta bli att dras med av hennes entusiasm. Nu föreläser hon den 10 juni om det hon känner gör skillnad på riktigt i föreningar och förbund. Jämställdhet och valberedningsarbete. 

Kristina har meriter som tränare för Sveriges dam- och herrlandslag i innebandy, tränare för Pixbo Wallenstam, både herr och dam, VM-guld och SM-guld på både herr- och damsidan.
Målgrupp: Styrelse- och valberedningsmedlemmar + övriga som är nyfikna på Kristina som har varit en av de som drivit jämställdhetsarbetet i Pixbo.

Kvällens innehåll:
- Jämställdhet, varför är det så viktigt för mig, mina erfarenheter och hur man kan jobba med   det i verksamheten. 
- Valberedningens arbete varför det så är viktigt och hur man kan lägga upp det under ett år.
- Lite kring idrottens modell sportsligt samt värdegrundsarbete.
Datum: 2020-06-10 Plats: Digital utbildning Mer information på kurssidan
Till anmälan

IdrottOnline Klubb - Administration - grund, Göteborg

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper om medlemsregistret, hur du hanterar medlemmar, behörigheter, roller och grupper samt den digitala närvaroregistreringen av LOK-stödet. 

Kontaktperson: Lena Ramström Datum: 2020-09-16 Plats: Göteborg Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: Akut omhändertagande av idrottsskada

Vi genomför en idrottsskadeutbildning via länk. Under utbildningen får ni en teoretisk genomgång. Vi förväntar oss även att ni har en dauerbinda tillgänglig. Under utbildningen kommer ni att öva praktiskt på någon närstående eller om ni deltar tillsammans med någon föreningskompis och kan öva akut omhändertagande på varandra.
Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2020-09-21 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: Multiidrottande - varför då?

Föreläsning som ger dig argumenten till varför barn och ungdomar bör utöva flera olika idrotter under sin uppväxt. Utbildningen behandlar främst perspektiv utifrån barn och ungdomars fysiska utveckling. 

Kontaktperson: Andreas Siggelin Datum: 2020-09-24 Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: Tejpning

Grundläggande utbildning i tejpning vid idrottsskador där stor del består av att du får öva praktiskt. Utbildningen sker digitalt, du får en länk skickad till dig som du ansluter till strax före tillfället. Innan utbildningen ser du till att du har tre rullar med sporttejp tillgängliga. Under utbildningen övar du tejpning på en närstående eller en föreningskompis.
Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2020-09-29 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: IdrottOnline Klubb - Hemsida Grund

En introduktionsutbildning som ger information och inspiration kring att använda hemsida i IdrottOnline. Utbildningen sker digitalt, du får en länk skickad till dig som du ansluter till strax före utbildningens start.

Kontaktperson: Lena Ramström Datum: 2020-10-01 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Biljett- och publikrekrytering, Göteborg

 Nu har vi ett nytt upplägg för Biljett- och publikrekrytering. Deltagaren får en videolänk som de ska titta igenom innan träffen + ett mindre hemarbete + en heldagsträff.

Vad är viktigt att tänka på i det interna arbetet för att få publik, besökare och deltagare till sina matcher och tävlingar, evenemang och aktiviteter?
Vad är det som attraherar dagens och framtidens publik och åskådare? Och vad kan vi lära oss av de som är framgångsrika i sitt arbete? Utbildningen går på ett grundläggande sätt igenom vilka olika steg i processen som du som förening bör jobba med för att skapa ett långsiktigt och lönsamt biljett- och publikrekryteringsarbete. 

Kontaktperson: Anette Ellefsen Datum: 2020-10-03 Plats: RF-SISU, Mejerigatan 1, plan 3, Göteborg Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: IdrottOnline Klubb - Administration Grund

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper om medlemsregistret, hur du hanterar medlemmar, behörigheter, roller och grupper samt den digitala närvaroregistreringen av LOK-stödet. Utbildningen sker digitalt, du får en länk skickad till dig som du ansluter till strax före utbildningens start.

Kontaktperson: Lena Ramström Datum: 2020-10-13 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Förenings-/förbundskonferens

RF-SISU Västra Götaland, tillsammans med Quality Hotel Vänersborg bjuder in till idrottskonferens.

Du deltar med en arbetsgrupp från din förening/förbund. Går även bra att bjuda med partners till konferensen. Syftet med konferensen är att ni i er förening/ert förbund ska ges möjlighet att utvecklas inom det område ni känner en vilja och lust att arbeta med. Ni ges möjlighet till hjälp med processledning och varvar ert eget arbete med inspirerande föreläsningar och erfarenhetsutbyte med andra idrottsengagerade. Konferensen blir ett intensivt dygn med förhoppningen att ni känner att ni tagit ett steg i er utveckling som förening/förbund.

Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2020-10-16 - 2020-10-17 Plats: Quality Hotel Vänersborg Mer information på kurssidan
Till anmälan