Hem / Utbildning/Folkbildning / Sök våra utbildningar

Sök våra utbildningar

Idrottsrörelsens studieförbund erbjuder folkbildning i form av en mängd kurser och föreläsningar. Här nedan ser du det som är erbjuds i RF-SISU Västra Götaland. Du kan också välja ett annat distrikts utbud. I utgångsläget visas utbildningarna i datumordning ett år framåt. Vill du få en överblick av utbudet, se affischen på denna länk

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

test

Datum: 2020-05-19 - 2020-11-19 Mer information på kurssidan
Till anmälan

Grundutbildning för tränare, Göteborg

Grundutbildning för tränare är det första obligatoriska steget som ger en bra grund att utgå ifrån i det fortsatta tränarskapet. 
Man lär mer om ledarskap, hur tränaren kan skapa goda förutsättningar för att utövarna ska känna sig motiverade och får möjlighet att lära och växa både som
människor och som idrottare. Utbildningen går även igenom vikten av bred rörelsereportrar, fysiologi och träningslära som ger goda förutsättningar för att planera och genomföra framtida träningar.

Nytt för vår nya ledarskapsutbildning är att det ingår egna studier på webben som komplement till fysiska träffar.

Kontaktperson: Victoria Johannesson Datum: 2020-09-03 - 2020-09-19 Plats: Göteborg Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: IdrottOnline - Digital närvaroregistrering (LOK) för administratörer

Detta är en grundläggande utbildning i hur du närvaroregistrerar LOK-stödsaktiviteter digitalt i IdrottOnline.

Från och med 1 juli 2020 blir det obligatoriskt att närvaroregistrera samtliga LOK-stödsaktiviteter digitalt. Det innebär att föreningen, för att kunna söka LOK-stöd, måste närvaroregistrera sina aktiviteter digitalt på så sätt att aktiviteterna (och deltagarna) finns i IdrottOnline senast då ansökan ska skickas in. 

Kontaktperson: Lena Ramström Datum: 2020-09-10 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

IdrottOnline Klubb - Administration Grund, Göteborg

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper om medlemsregistret, hur du hanterar medlemmar, behörigheter, roller och grupper samt den digitala närvaroregistreringen av LOK-stödet. 

Kontaktperson: Lena Ramström Datum: 2020-09-16 Plats: Göteborg Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital föreläsning - Så behåller vi ungdomarna

John Dohlsten bidrar med idrottsforskning på Göteborgs Universitet. Under sin föreläsning förmedlar han forskning inom ämnet hur vi behåller ungdomar inom idrotten. John har utöver sin vetenskapliga karriär bland annat varit styrelseordförande i Azalea BK (en stor ungdomsförening i Göteborg), tränat juniorer och seniorer på elitnivå i GAIS och Utsiktens BK, tränat barn och ungdomar i olika sammanhang samt jobbat för hållbart idrottande hos Friidrottsförbundet. 
Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2020-09-19 Plats: Digital föreläsning Mer information på kurssidan
Till anmälan

Från arrangemang till evenemang, Borås

En utbildning där vi går igenom evenemangsskapandet från start till mål. Viktig kunskap för att lyckas med förberedelse, genomförande och utvärdering. Den här utbildning gör er förberedda på helheten. Ni får med er flera verktyg att jobba vidare med inför och under SM-veckan.

Utbildningens innehåll:

  • Syfte och mål med eventet
  • Organisation och roller
  • Samverkan med andra aktörer
  • Planeringsverktyg
  • Kommunikation och marknadsföring
  • Budget och ekonomi
  • Arenaproduktion och kringarrangemang
  • Värdskap och bemötande
  • Säkerhet
  • Logistik
Kontaktperson: Anette Ellefsen Datum: 2020-09-19 Plats: Sjuhäradshallen, Borås Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: Akut omhändertagande av idrottsskada

Vi genomför en idrottsskadeutbildning via länk. Under utbildningen får ni en teoretisk genomgång. Vi förväntar oss även att ni har en dauerbinda tillgänglig. Under utbildningen kommer ni att öva praktiskt på någon närstående eller om ni deltar tillsammans med någon föreningskompis och kan öva akut omhändertagande på varandra.
Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2020-09-21 Plats: Digital utbildning via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Grundutbildning för tränare - unga ledare 14-20 år, Mölndal

För dig som är ledare i ålder 14-20 år!

Grundutbildning för tränare- Unga ledare (Ersätter Plattformen Unga ledare) är det första obligatoriska steget som ger en bra grund att utgå ifrån i det fortsatta ledarskapet. Man lär sig mer om ledarskap, hur ledare kan skapa bra miljöer på träning för att barn och ungdomar ska känna sig motiverade och får möjlighet att lära och växa både som människor och som idrottare. Utbildningen går även igenom vikten av att barn och ungdomar kan röra sig på många olika sätt och hur man kan göra en bra planering på träning utifrån ålder och mognad.

Nytt för vår nya ledarskapsutbildning är att det ingår egna studier på webben som komplement till fysiska träffar.

Kontaktperson: Victoria Johannesson Datum: 2020-09-22 - 2020-10-11 Plats: Mölndal Mer information på kurssidan
Till anmälan

Medspelare - Barnkonventionen i praktiken, Göteborg

Bli workshopsledare för metoden ”Medspelare - Barnkonventionen i praktiken”. En metod för att förverkliga barns inflytande över sin träning i ett samarbete med Röda Korsets ungdomsförbund. Du får ett konkret upplägg att ta med dig till din träningsgrupp. 

Datum: 2020-09-24 Plats: Göteborg Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: Multiidrottande - varför då?

Digital utbildning som ger dig argumenten till varför barn och ungdomar bör utöva flera olika idrotter under sin uppväxt. Utbildningen behandlar främst perspektiv utifrån barn och ungdomars fysiska utveckling. Pontus Axell har stor erfarenhet av att jobba med elitidrottare. Just nu är han fysansvarig i Alingsås HKs seniorverksamhet och jobbar på elitidrottsgymnasiet Katrinelund med elitförberedande undervisning. Under sin föreläsning kommer Pontus huvudfokus att vara utifrån idrottsfysiologi men han tar även upp andra perspektiv för att ge en holistisk bild av barn och ungdomars argument till att utöva fler idrotter.  

Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2020-09-24 Plats: Digital utbildning Mer information på kurssidan
Till anmälan