Hem / Utbildning/Folkbildning / Sök utbildningar - Anmälan

Sök utbildningar - Anmälan

Idrottsrörelsens studieförbund erbjuder folkbildning i form av en mängd kurser och föreläsningar. Här nedan ser du det som är erbjuds i RF-SISU Västra Götaland. Du kan också välja ett annat distrikts utbud. I utgångsläget visas utbildningarna i datumordning ett år framåt. Vill du få en överblick av utbudet, se affischen på denna länk

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Digital: Grundutbildning för tränare

Grundutbildning för tränare är det första obligatoriska steget som ger en bra grund att utgå ifrån i det fortsatta tränarskapet. 

Man lär mer om ledarskap, hur tränaren kan skapa goda förutsättningar för att utövarna ska känna sig motiverade och får möjlighet att lära och växa både som
människor och som idrottare. Utbildningen går även igenom vikten av bred rörelsereportrar, fysiologi och träningslära som ger goda förutsättningar för att planera och genomföra framtida träningar.
Det som skiljer denna utbildning mot många andra är det egna arbetet med uppgifter mellan träffarna via en webbsida.

Just dessa utbildningstillfällen genomförs digitalt via länk. 

Kontaktperson: Victoria Johannesson Datum: 2021-09-02 - 2021-09-18 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital - Idrottspsykologi - TEMA Motivationsarbete i praktiken SDT och MI

Motivationsarbete i praktiken – coachande strategier från SDT och MI

Kursen syftar till att klargöra hur tränare eller andra personer som är aktiva i föreningen kan främja motivation och skapa goda förutsättningar för utveckling i mötet med idrottarna (individuellt och i grupp). Dels genom en förståelse för motivation utifrån självbestämmande teorin (Self-Determination Theory, SDT) och genom en praktisk tillämpning av samtalsmetoden Motiverande samtal (MotivationalInterviewing, MI).
Kontaktperson: Victoria Johannesson Datum: 2021-09-08 - 2021-09-23 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital: Grundutbildning för tränare - unga ledare 14-20 år

För dig som är ledare i ålder 14-20 år!

Utbildningen genomförs digitalt via länk.

Grundutbildning för tränare- Unga ledare (Ersätter Plattformen Unga ledare) är det första obligatoriska steget som ger en bra grund att utgå ifrån i det fortsatta ledarskapet. Man lär sig mer om ledarskap, hur ledare kan skapa bra miljöer på träning för att barn och ungdomar ska känna sig motiverade och får möjlighet att lära och växa både som människor och som idrottare. Utbildningen går även igenom vikten av att barn och ungdomar kan röra sig på många olika sätt och hur man kan göra en bra planering på träning utifrån ålder och mognad.

Nytt för vår nya ledarskapsutbildning är att det ingår egna studier på webben som komplement mellan träffarna.

Kontaktperson: Victoria Johannesson Datum: 2021-09-08 - 2021-09-25 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital -Värdegrundsutbildning - High Five

Syftet? Att skapa beredskap och rutiner för att förebygga, upptäcka och hantera diskriminering och kränkningar i den egna föreningen.

Resultatet blir en handlingsplan för både förebyggande arbete och med konkreta åtgärder för hur ni kan agera om något händer.


Föreningen utser en arbetsgrupp på minst 3-4 personer, det är en fördel om dessa personer har olika roller i föreningen. Alla i arbetsgruppen förväntas delta på alla tre träffar.

Tidsomfattning: 6-9 mötestimmar plus arbete på hemmaplan.

Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2021-09-09 - 2021-11-17 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

Föreläsning: Gör det bättre själv om du kan, Göteborg

OBS! Föreläsning är nu fulltecknad! 
Det finns möjlighet att delta via länk i Göteborg - anmäl dig som vanligt och glöm inte att markera att du vill delta via länk.
Du kommer att få en länk skickad till dig 2-3 dagar innan föreläsningen. alt fysiskt på plats den 15 april i Uddevalla eller den 14 april i Ulricehamn. 


Johan Fallby släpper nu sin nya bok ”Gör det bättre själv om du kan”. Kom på vår föreläsning med Johan och få boken gratis. Johan är utbildad inom idrottspsykologi, pedagogik och kognitiv beteendeterapi. Han har bland annat jobbat för Sveriges Olympiska Kommitté. Tränar ditt barn för mycket, för lite eller kanske förlegat? Vad gör man med ett barn som inte vill göra annat än att idrotta? I föreläsningen och Johans bok får du konkreta tips och råd som du kan ha med dig både som förälder och tränare. 

Kontaktperson: Daniel Fyrqvist Datum: 2021-09-14 Plats: Prioritet Serneke Arena Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital: Hållbar sponsring - Fördjupning

Målet med utbildningen är att deltagarna ska utveckla sina praktiska färdigheter kring hållbar sponsring. Syftet är att individerna såväl som organisationerna ska utveckla färdigheter och kunskaper som ska leda till ett framgångsrikt och effektivt internt sponsorarbete.

Kontaktperson: Anette Ellefsen Datum: 2021-09-14 - 2021-09-21 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

Föreläsning: Gör det bättre själv om du kan, Ulricehamn

Johan Fallby släpper nu sin nya bok ”Gör det bättre själv om du kan”. Kom på vår föreläsning med Johan och få boken gratis. Johan är utbildad inom idrottspsykologi, pedagogik och kognitiv beteendeterapi. Han har bland annat jobbat för Sveriges Olympiska Kommitté. 

Tränar ditt barn för mycket, för lite eller kanske förlegat? Vad gör man med ett barn som inte vill göra annat än att idrotta? I föreläsningen och Johans bok får du konkreta tips och råd som du kan ha med dig både som förälder och tränare. 
Kontaktperson: Daniel Fyrqvist Datum: 2021-09-15 Plats: Hotell Bogesund, Ulricehamn Mer information på kurssidan
Till anmälan

Föreläsning: Gör det bättre själv om du kan, Uddevalla

Johan Fallby släpper nu sin nya bok ”Gör det bättre själv om du kan”. Kom på vår föreläsning med Johan och få boken gratis. Johan är utbildad inom idrottspsykologi, pedagogik och kognitiv beteendeterapi. Han har bland annat jobbat för Sveriges Olympiska Kommitté. 

Tränar ditt barn för mycket, för lite eller kanske förlegat? Vad gör man med ett barn som inte vill göra annat än att idrotta? I föreläsningen och Johans bok får du konkreta tips och råd som du kan ha med dig både som förälder och tränare. 
Kontaktperson: Daniel Fyrqvist Datum: 2021-09-16 Plats: Thordéngården, Fossum Kvarnväg 4, Uddevalla Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital: Föreningskunskap - tema Årsmöte

En grundläggande utbildning i föreningskunskap med fokus på årsmöte. 
Varför är stadgarna så viktiga? Föreningsdemokrati, skatter och avgifter, medlemmens rättigheter och skyldigheter. Tonvikten läggs på hur ett årsmöte ska genomföras och vilka handlingar som krävs.

Målgrupp: Passar dig som vill bli styrelsemedlem eller redan sitter med i en styrelse/kommitté och vill lära dig grunderna i föreningskunskap och hur ett årsmöte ska genomföras.

Kontaktperson: Anette Ellefsen Datum: 2021-09-21 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital: IdrottOnline - Administration Grund

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper om medlemsregistret och digital närvaroregistrering av LOK-stödsaktiviteter.

Innehåll:

 • IdrottOnline-systemet
 • Min sida
 • Föreningsinfo-fliken
 • Medlemsregistret
  • Lägga till ny medlem/-ar
  • Söka och hantera medlemmar
  • Roller
  • Grupper
  • Föreningsrapporten
 • LOK-stödsmodulen - Hur du närvaroregistrerar LOK-stödsaktiviteter digitalt.

Kontaktperson: Dino Ilecic Datum: 2021-09-23 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan