Hem / Utbildning/Folkbildning / Sök utbildningar - Anmälan

Sök utbildningar - Anmälan

Idrottsrörelsens studieförbund erbjuder folkbildning i form av en mängd kurser och föreläsningar. Här nedan ser du det som är erbjuds i RF-SISU Västra Götaland. Du kan också välja ett annat distrikts utbud. I utgångsläget visas utbildningarna i datumordning ett år framåt. Vill du få en överblick av utbudet, se affischen på denna länk

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Digital utbildning: Inkluderande idrott


Normer är oskrivna regler som inkluderar vissa och exkluderar andra. Lär dig se och bli uppmärksam på normer som präglar idrottsmiljöerna: arenan, åskådarplatsen, omklädnings - och styrelserummet. Vi analyserar och diskuterar hur det ser ut där du befinner dig för att du ska få möjlighet att utveckla miljön i din förening.  

Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2021-05-18 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Tejpning, Göteborg

Utbildningen är inställd och erbjuds digitalt vid andra tillfällen under våren och hösten, se vår utbildningskalender för mer info.

Grundläggande utbildning i tejpning vid idrottsskador där stor del består av att du får öva praktiskt. 

Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2021-05-23 Plats: Göteborg Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: Skadeförebyggande träning - Knäkontroll

Grundläggande principer i skadeförebyggande träning där du får testa övningarna från hemsidan knakontroll.se. Under kvällen ges också en en kortare teoretisk del om akut omhändertagande vid idrottsskada.
Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2021-05-25 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: In or outside the box

Bli utbildare i din förening och bidra till respekt och schysst kultur.

In or outside the box är ett samtalsmaterial på 3 gånger 45 minuter med syfte att bidra till respekt och schysst kultur. Det riktar sig till träningsgrupper mellan 11-19 år som eftersträvar sunda värderingar. Inom vissa idrotter vittnar man om en machokultur som bidrar till en miljö med språkbruk och beteenden som inte rimmar med idrottens värdegrund. Under gruppträffarna får ungdomarna, under handledning av dig som utbildare, diskutera jämställdhetsfrågor. Diskussionerna har till syfte att förebygga alla delar av våldspyramiden. På så sätt eftersträvar vi en schysst kultur med jämställda värderingar och respekt. 

Efter utbildningen är du redo att leda utbildningen med ungdomarna i din förening. Du får med dig det material som du behöver för att hålla i passen om 3*45 min. 

Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2021-05-26 Plats: Digital Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: Akut omhändertagande vid idrottsskada

Grunderna i akuta idrottsskador och rehabilitering. Du förväntas ha en dauerbinda tillgänglig under utbildningen och kan öva praktiska moment på närstående eller dig själv. 
Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2021-05-27 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

En morgonföreläsning Kalle Norwald Stötta unga möta machokultur, sexliv, porrens tillgänglighet

Kalle Norwald är socionom och specialist i sexologisk rådgivning, även känd från tv och radio. Under sin föreläsning kommer han att behandla temat machokultur i koppling till sexliv och tillgängligheten till porr.

Kalle pratar till vuxna om hur vi kan hjälpa barn och ungdomar i samtal om sexliv och porr. Han förmedlar också forskning på området. Kalle förklarar även vad en vuxen kan göra när någon öppnar sig eller berättar om ett sexuellt övergrepp. Hur hanterar man en sådan situation?

Teman som väcker känslor är många gånger svåra att arbeta med, och pornografi är ett av de ämnen han föreläser om som väcker flest och starkast känslor.


Kontaktperson: Emma Svensson Datum: 2021-05-28 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Föreläsning: Gör det bättre själv om du kan, Göteborg

OBS! Föreläsning är nu fulltecknad! 
Det finns möjlighet att delta via länk i Göteborg - anmäl dig som vanligt och glöm inte att markera att du vill delta via länk.
Du kommer att få en länk skickad till dig 2-3 dagar innan föreläsningen. alt fysiskt på plats den 15 april i Uddevalla eller den 14 april i Ulricehamn. 


Johan Fallby släpper nu sin nya bok ”Gör det bättre själv om du kan”. Kom på vår föreläsning med Johan och få boken gratis. Johan är utbildad inom idrottspsykologi, pedagogik och kognitiv beteendeterapi. Han har bland annat jobbat för Sveriges Olympiska Kommitté. Tränar ditt barn för mycket, för lite eller kanske förlegat? Vad gör man med ett barn som inte vill göra annat än att idrotta? I föreläsningen och Johans bok får du konkreta tips och råd som du kan ha med dig både som förälder och tränare. 

Kontaktperson: Daniel Fyrqvist Datum: 2021-09-14 Plats: Prioritet Serneke Arena Mer information på kurssidan
Till anmälan

Föreläsning: Gör det bättre själv om du kan, Ulricehamn

Johan Fallby släpper nu sin nya bok ”Gör det bättre själv om du kan”. Kom på vår föreläsning med Johan och få boken gratis. Johan är utbildad inom idrottspsykologi, pedagogik och kognitiv beteendeterapi. Han har bland annat jobbat för Sveriges Olympiska Kommitté. 

Tränar ditt barn för mycket, för lite eller kanske förlegat? Vad gör man med ett barn som inte vill göra annat än att idrotta? I föreläsningen och Johans bok får du konkreta tips och råd som du kan ha med dig både som förälder och tränare. 
Kontaktperson: Daniel Fyrqvist Datum: 2021-09-15 Plats: Hotell Bogesund, Ulricehamn Mer information på kurssidan
Till anmälan

Föreläsning: Gör det bättre själv om du kan, Uddevalla

Johan Fallby släpper nu sin nya bok ”Gör det bättre själv om du kan”. Kom på vår föreläsning med Johan och få boken gratis. Johan är utbildad inom idrottspsykologi, pedagogik och kognitiv beteendeterapi. Han har bland annat jobbat för Sveriges Olympiska Kommitté. 

Tränar ditt barn för mycket, för lite eller kanske förlegat? Vad gör man med ett barn som inte vill göra annat än att idrotta? I föreläsningen och Johans bok får du konkreta tips och råd som du kan ha med dig både som förälder och tränare. 
Kontaktperson: Daniel Fyrqvist Datum: 2021-09-16 Plats: Thordéngården, Fossum Kvarnväg 4, Uddevalla Mer information på kurssidan
Till anmälan