Hem / Utbildning/Folkbildning / Sök utbildningar - Anmälan

Sök utbildningar - Anmälan

Idrottsrörelsens studieförbund erbjuder folkbildning i form av en mängd kurser och föreläsningar. Här nedan ser du det som är erbjuds i RF-SISU Västra Götaland. Du kan också välja ett annat distrikts utbud. I utgångsläget visas utbildningarna i datumordning ett år framåt. Vill du få en överblick av utbudet, se affischen på denna länk

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Digital -Värdegrundsutbildning - High Five

Datum: 2021-09-09 - 2021-11-17 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

OBS UTBILDNINGEN ÄR INSTÄLLD! Grundutbildning för tränare - unga ledare 14-20 år, Göteborg

För dig som är ledare i ålder 14-20 år!


Grundutbildning för tränare- Unga ledare är det första obligatoriska steget som ger en bra grund att utgå ifrån i det fortsatta ledarskapet. Man lär sig mer om ledarskap, hur ledare kan skapa bra miljöer på träning för att barn och ungdomar ska känna sig motiverade och får möjlighet att lära och växa både som människor och som idrottare. Utbildningen går även igenom vikten av att barn och ungdomar kan röra sig på många olika sätt och hur man kan göra en bra planering på träning utifrån ålder och mognad.

Nytt för denna ledarskapsutbildning är att det ingår egna studier på webben som komplement till fysiska träffar.

Kontaktperson: Victoria Johannesson Datum: 2021-10-13 - 2021-10-30 Plats: Digital träff 1 och fysiskt i Göteborg träff 2 Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital: Bokföring Grundkurs

Kursen ger dig grundläggande kunskaper i bokföring och hur du praktiskt kan använda dessa i föreningen. Du behöver inga förkunskaper. Vi lär oss, genom praktiska övningar (papper och penna), att arbeta med grundbok och huvudbok samt går igenom balans- och resultaträkning samt bokslut. Även om föreningen har sin bokföring upplagd på data är det viktigt att kunna grundprinciperna för bokföring. Vi jobbar efter den senaste versionen av Idrottens Redovisning med BAS-kontoplan 3.0.

Innehåll: Bokföringens grunder, Debet och Kredit, Balans- och Resultaträkning, Praktiska övningar i bokföring. Personligt stöd och hjälp av vår utbildare Håkan Johansson.
Målgrupp: För dig som vill lära dig bokföring från grunden.
Kontaktperson: Anette Ellefsen Datum: 2021-10-16 - 2021-10-23 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: In or outside the box

Bli utbildare i din förening och bidra till respekt och schysst kultur.

In or outside the box är ett samtalsmaterial på 3 gånger 45 minuter med syfte att bidra till respekt och schysst kultur. Det riktar sig till träningsgrupper mellan 11-19 år som eftersträvar sunda värderingar. Inom vissa idrotter vittnar man om en machokultur som bidrar till en miljö med språkbruk och beteenden som inte rimmar med idrottens värdegrund. Under gruppträffarna får ungdomarna, under handledning av dig som utbildare, diskutera jämställdhetsfrågor. Diskussionerna har till syfte att förebygga alla delar av våldspyramiden. På så sätt eftersträvar vi en schysst kultur med jämställda värderingar och respekt. 

Efter utbildningen är du redo att leda utbildningen med ungdomarna i din förening. Du får med dig det material som du behöver för att hålla i passen om 3*45 min. 

Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2021-10-18 Plats: Digital Mer information på kurssidan
Till anmälan

Osynliga funktionsnedsättningar, Ale

Föreläsning som ger kunskap om olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, till exempel ADHD och autism, men den tar även upp de barn som inte har en diagnos men som ändå kan få svårt att fungera på träningarna. Ledordet för barnen och ungdomarna i svårigheter är struktur.  Vad innebär struktur rent praktiskt? Få hjälp med konkreta pedagogiska tips på hur ni kan lösa situationer som uppstår och upplägg av träning.

Datum: 2021-10-19 Plats: Växthuset, Ale fritids lokaler i Älvängen Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital: Marknadsföring i sociala medier

Utgångspunkten i utbildning är att stärka förmågan för deltagaren/föreningen att kommunicera via digitala kanaler och sociala medier. Vi diskuterar hur man ska tänka i sin planering, vilket innehåll som skapar engagemang samt hur olika digitala kanaler kan användas konkret i den dagliga kommunikationen och marknadsföringen. Det är rekommenderat att ni deltar med fler personer på utbildningen och gärna både äldre och yngre medlemmar.

Utbildaren Åsa Karlsson från Rättighetsbyrån har arbetat med social hållbarhet de senaste 14 åren inom organisations- och idrottsvärlden.

Datum: 2021-10-20 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

Grundutbildning för tränare, Hjo

Grundutbildning för tränare är det första obligatoriska steget som ger en bra grund att utgå ifrån i det fortsatta tränarskapet. 

Man lär mer om ledarskap, hur tränaren kan skapa goda förutsättningar för att utövarna ska känna sig motiverade och får möjlighet att lära och växa både som
människor och som idrottare. Utbildningen går även igenom vikten av bred rörelsereportrar, fysiologi och träningslära som ger goda förutsättningar för att planera och genomföra framtida träningar.
Det som skiljer denna utbildning mot många andra är det egna arbetet med uppgifter mellan träffarna via en webbsida.

Kontaktperson: Victoria Johannesson Datum: 2021-10-20 - 2021-11-14 Plats: Digital träff 1 och fysiskt i Hjo träff 2 Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital: Föreningskunskap - tema Årsmöte

En grundläggande utbildning i föreningskunskap med fokus på årsmöte. 
Varför är stadgarna så viktiga? Föreningsdemokrati, skatter och avgifter, medlemmens rättigheter och skyldigheter. Tonvikten läggs på hur ett årsmöte ska genomföras och vilka handlingar som krävs.

Målgrupp: Passar dig som vill bli styrelsemedlem eller redan sitter med i en styrelse/kommitté och vill lära dig grunderna i föreningskunskap och hur ett årsmöte ska genomföras.

Kontaktperson: Anette Ellefsen Datum: 2021-10-25 Mer information på kurssidan
Till anmälan

Grundutbildning för tränare, Göteborg

Grundutbildning för tränare är det första obligatoriska steget som ger en bra grund att utgå ifrån i det fortsatta tränarskapet. 

Man lär mer om ledarskap, hur tränaren kan skapa goda förutsättningar för att utövarna ska känna sig motiverade och får möjlighet att lära och växa både som
människor och som idrottare. Utbildningen går även igenom vikten av bred rörelsereportrar, fysiologi och träningslära som ger goda förutsättningar för att planera och genomföra framtida träningar.
Det som skiljer denna utbildning mot många andra är det egna arbetet med uppgifter mellan träffarna via en webbsida.

Kontaktperson: Victoria Johannesson Datum: 2021-10-26 - 2021-11-14 Plats: Digital träff 1 och fysiskt i Göteborg träff 2 Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital: Kanslistutbildning

Hur kan vi få administrationen på ett kansli att fungera på ett smidigare och effektivare sätt? RF-SISU Västra Götaland bjuder in dig som är kanslist i en idrottsförening till en utbildning där vi tittar på hur vi kan effektivisera arbetet på ett kansli. Utbildningen riktar sig till alla idrottsföreningar oavsett idrott. 

- Få en större förståelse för styrelsens roll och ansvar.
- Få en inblick i hur olika metoder kan användas som vertyg för att utveckla både rollen som kanslist och föreningen. (Årshjul - som också ger underlag till verksamhetsberättelsen, SWOT, analys, genomförbarhetsanalys, handlingsplan, enkäter till olika målgrupper.)
- Att få kunskap, inspiration och motivation för att kunna utveckla rollen som kanslist. (Arbetsbeskrivning. Vad gör jag idag och vad är det egentligen jag ska göra?)
- Vi pratar också om årsmöten: inför, under och efter + årsmöteshandlingar. Tid kommer också att finnas för att utbyta erfarenheter och få svar på frågor.

Kontaktperson: Anette Ellefsen Datum: 2021-10-26 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan