Hem / Utbildning/Folkbildning / Sök utbildningar - Anmälan

Sök utbildningar - Anmälan

Idrottsrörelsens studieförbund erbjuder folkbildning i form av en mängd kurser och föreläsningar. Här nedan ser du det som är erbjuds i RF-SISU Västra Götaland. Du kan också välja ett annat distrikts utbud. I utgångsläget visas utbildningarna i datumordning ett år framåt. Vill du få en överblick av utbudet, se affischen på denna länk

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Evenemangsutbildning Träff 1 + 2 

Utbildningen är öppen för alla föreningar som har ett arrangemang i sin förening, litet som stort:
Att skapa ett hållbart arrangemang – förutsättning för ett lyckat evenemang!
Detta är en utbildning där ni i föreningen får kunskap, tips och råd om det ni behöver veta inför att skapa ett lyckat arrangemang. Det kan vara såväl en "vanlig" tävling, cup, turnering match som en lite större arrangemang. Viktiga ingredienser för att lyckas är planering, förarbete och ett brinnande engagemang. 

För föreningar som är arrangörsförening i samband med SM veckan i Skövde 2023:
Den här träffen gör er väl förberedda inför vad som väntar i samband med er medverkan i SM-veckan i Skövde. Ni får med er flera verktyg för att kunna jobba vidare efter träffen och för att det ska få en långvarig och positiv effekt inför, under och efter SM-veckan.

Kontaktperson: Margareta Persson Datum: 2022-09-07 - 2022-10-11 Plats: Skövde Mer information på kurssidan
Till anmälan

Grundutbildning för tränare, In English, Göteborg

The sports movement is a fantastic arena that engages many people, young and old, with different backgrounds, motivations, experiences and skills. Your commitment as a coach and leader is an essential part of the sport movement.

Grundutbildning för tränare is based on current research and gives you a good foundation in your role as a coach. Great emphasis is placed on leadership, how you create good learning environments that enhances the motivation, active participation and thus enables the participants to learn and grow as human beings and athletes. You will also learn about the importance of developing a broad movement repertoire and how you can plan the training based on age and maturity status. 

Mandatory course elements
  • Complete educational tasks online
  • Participate in both educational days
  • Complete a home assignment

Course content 
  • The Swedish sports movement and my role within it
  • Leadership and the leader in me
  • How to plan training session 
  • Elective part where you can focus on your main interest
In order to be approved and obtain a certificate of the education, attendance at both meetings and submission of two home assignments are required.
This course is a non-sport specific course that focus on general leadership that can be implemented in various sports. For sports specific education, please see the education provided from your sports federation. 
Kontaktperson: Ulrika Ahlberg-Messina Datum: 2022-09-24 - 2022-10-01 Plats: Göteborg, exact location will be confirmed via email prior to the start of the course. Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital: Grundutbildning för föreningsledare - Tema Valberedningsarbete

En aktiv och engagerad valberedning är en viktig förutsättning för föreningens fortsatta utveckling och långsiktiga arbete. Vad är viktigt att tänka på i valberedningsarbetet och hur hittar vi de som passar bäst i just vår föreningsstyrelse och hur jobbar vi strategiskt och effektivt? 

Innerhåll:
Vi går igenom fem viktiga områden för ett bra valberedningsarbete: idrottens organisation, valberedningens uppdrag, den bästa styrelsen för föreningen, arbetsåret - strukturerat, intresse för människor.
Valberedningens uppdrag: Att analysera och granska sittande styrelses arbetsinsats och att presentera ett väl genomtänkt förslag på ledamöter till styrelsen.
Årsplanering och framgångsnycklar.

Kontaktperson: Johanna Forsman Datum: 2022-09-28 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

Värdegrundsutbildning - High Five

Datum: 2022-09-28 - 2022-11-29 Plats: Mejerigatan 1, Kallebäck Mer information på kurssidan
Till anmälan

Grundutbildning för tränare, Ale

Grundutbildning för tränare är det första obligatoriska steget på RF-SISU´s tränarutbildning och det ger en bra grund att utgå ifrån i det fortsatta ledarskapet. Lär dig mer om ledarskap, hur ledare kan skapa bra miljöer på träning för att barn och ungdomar ska känna sig motiverade och får möjlighet att lära och växa både som människor och som idrottare. Vi går även igenom vikten av att barn och ungdomar rör sig på flera olika sätt och hur du kan göra en bra planering på ett träningsupplägg utifrån ålder och mognad.

Viktigt att känna till är att utbildningen kräver tid av deltagaren mellan träffarna att arbeta med utbildningens webbsida samt att lämna in hemuppgifter.

Ni som är ansvariga för anmälan för unga ledare ombedes att informera om förutsättningarna samt att utbildningen fokuserar på ledarskap och inte de idrottsspecifika delarna. Dessa har respektive specialidrottsförbund hand om. 

Kontaktperson: Ulrika Ahlberg-Messina Datum: 2022-09-28 - 2022-10-15 Plats: Träff 1: Digital / Träff 2: Fysisk i Ale Mer information på kurssidan
Till anmälan

Street Games Academy

Som ledare i Street Games Academy bidrar du till att fler människor får ljusare framtidsutsikter. Du och ditt ledarskap är viktigt!   

I Street Games Academy får barn och ungdomar en aktiv och meningsfull fritid där de får utvecklas på många plan.
Kort om Street Games Academy:

  • I ett antal idrottsföreningar genomförs läxhjälp en gång i veckan i samband med träning.
  • Vid varje tillfälle är det två föreningsledare (1 mentor & 1 ledare) samt två studenter från universitetet. Totalt 4 vuxna.
  • Besökarna är barn/ungdom/unga vuxna som (helst är föreningskopplad och) idrottsintresserade. Vi använder idrotten som en katalysator/att uppmuntra till studier.

Street Games Academy gör viktig samhällsnytta och är beroende av dig och ditt ledarskap. För att få goda förutsättningar att lyckas i rollen är denna utbildning obligatorisk för föreningsledare och studenter i SGA.

Ditt ledarskap kommer att skapa förebilder, se till att fler väljer en aktiv fritid, ge andra ökade förutsättningar till studier och anställningar och bidra till att fler får ljusare framtidsutsikter.

Datum: 2022-09-29 Plats: Digitalt via länk Mer information på kurssidan
Till anmälan

Idrottspsykologi - TEMA Positiv balans mellan prestera och må bra i ditt ledarskap, Göteborg

”Prestera och må bra i ditt ledarskap”

Innehåll: Denna föreläsning handlar om att prestera och må bra i ditt ledarskap. Ledarskapet ställer ofta ganska höga krav på dig som ledare och du blir inte bara en ledare utan också en förebild och en viktig vuxen i barn och ungdomars liv. Samtidigt som du som ledare behöver skapa relationer, träningsplanera med både för- och efterarbete är det viktigt att vi får ihop tiden och energin så vi blir hållbara ledare som mår och presterar bra.

Vi pratar om förutsättningar till ett sunt ledarskap och vilka utmaningar som kan vara viktiga att känna till. Några av de utmaningarna är stress och återhämtning som föreläsningen också berör och ger bra praktiska tips kring.

Datum: 2022-09-29 Plats: RF-SISU´s konferenslokal Mejeriet på Mejerigatan 1, plan 1, Kallebäck Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital utbildning: Akut omhändertagande vid idrottsskada

Grunderna i akuta idrottsskador och rehabilitering. Du förväntas ha en dauerbinda tillgänglig under utbildningen och kan öva praktiska moment på närstående eller dig själv. 
Kontaktperson: Thomas Gehöör Datum: 2022-09-29 Plats: Digitalt Mer information på kurssidan
Till anmälan

Introduktionsutbildning för orienteringstränare

Datum: 2022-10-01 Plats: Skidstugan, Trollhättan Mer information på kurssidan
Till anmälan

Digital: Revisorns viktiga arbete

För dig som är revisor i en förening eller vill ha koll på vad en revisor bör göra.
Revisorns granskar styrelsens arbete och är aktiv under hela verksamhetsåret. Kontrollerar att föreningens ekonomi sköts på ett riktigt sätt och håller koll på de ekonomiska rapporterna, bokföringen och verifikationerna och hur dessa förhåller sig till budgeten. En revisor bör också följa upp de ekonomiska rutinerna, läser protokoll och granskar de beslut som har fattats. 

Kontaktperson: Johanna Forsman Datum: 2022-10-04 Plats: Digital Mer information på kurssidan
Till anmälan