Hem / Utbildning/Folkbildning / Podcast – Här pågår föreningsidrott

Podcast – Här pågår föreningsidrott

Här pågår föreningsidrott är en podcast med fokus på just föreningsidrott. Här lyfter vi frågor och för samtal som har koppling till idrottsföreningens verksamhet och idrottsrörelsen i stort.

Podden vänder sig till föreningar som vill fortsätta att utvecklas så att fler barn, ungdomar och äldre vill idrotta så länge som möjligt – i en så bra verksamhet som möjligt.

Idag finns långt över 100 avsnitt. De berör ämnen som ”Ledare som lyssnar”, ”Machokulturens baksida”, ”Prestera under press”, ”Schysstare på sociala medier”, ”Från anorexi till elit” och ”Idrottsföräldraskap”.

Nya avsnitt publiceras varannan vecka under större delen av året.

Podden produceras av flera olika RF-SISU distrikt gemensamt, med ledning från distriktet i Örebro. I dagsläget finns reportrar som utgår ifrån Stockholm, Småland, Västra Götaland, Örebro, Västerbotten och Jämtland-Härjedalen.

Tillsammans vill vi kunna hitta de ämnen som engagerar allra mest i landets alla klubbstugor.

Lärgruppsplan

Till avsnitten finns en lärgruppsplan som gör det enkelt att använda ett poddavsnitt som underlag för diskussioner i just din förening.

Lärgruppsplan – Här pågår föreningsidrott

Tipsa och önska

David Faxå är poddens reporter i Småland och närliggande distrikt. David och hans redaktionskamrater tar gärna emot tips och önskemål på vad du tycker kommande avsnitt ska handla om. Du kommer i kontakt med redaktion via e-postadressen This is a mailto link eller på Instagram där vi heter @harpagarforeningsidrott.