Hem / Bidrag och stöd / IdrottOnline

Vi hjälper och utbildar er i IdrottOnline

RF-SISU Västra Götaland erbjuder stöd och utbildning i IdrottOnline, svensk idrotts egna verktyg för bland annat fördelning av ekonomiskt stöd.

I IdrottOnline finns lösningar för att kunna ha ett enkelt medlemsregister, hantering och närvaroregistrering av LOK-stödsaktiviteter och lösningar för föreningens ekonomi. Här finns också systemen för LOK-stödsansökan, Idrottsmedelansökan samt folkbildningsstödet i och med administration av utbildningar. IdrottOnline är helt kostnadsfritt för alla RF-anslutna föreningar.

Säkerheten i systemet bygger på personnummer och föreningens organisationsnummer. Det säkerställer korrekt redovisning av utbetalda medel och redovisade studietimmar, ett krav som Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna måste uppfylla gentemot staten.

Avveckling av hemsidan

RF har i många år erbjudit föreningar och förbund kostnadsfria hemsidor i IdrottOnline, med Episerver som publiceringssystem. På grund av ökade kostnader för den lösningen från och med den 1 januari 2023 kommer RF att behöva byta hemsidesleverantör. I länken kan du läsa vad det innebär för er som förening och också få guidning för att jobba vidare mot en ny hemsida.
Hemsidan försvinner 31 december 2022

Gå en kurs i IdrottOnline

För ledare, styrelsemedlemmar eller andra föreningsadministrativa personer i föreningen erbjuder vi en mängd utbildningar i de delar som finns i IdrottOnline.

  • Administration - Grund
  • Administration - Fortsättning
  • Avgiftshantering och rapportering av utbildningstimmar

Läs mer om våra utbildningar här: Kurser IdrottOnline

Bokföring 

Det finns möjlighet att ansluta bokföringsprogram (t.ex. Fortnox eller Visma Ekonomi) till IdrottOnline. Där erbjuds funktioner som fakturering, bokföring med leverantörsfakturor, attestfunktion m.m. Läs mer här:

Fortnox
Visma Ekonomi 

Möjligheten att ansluta sig till något av programmen aktiveras i fliken ”Avgifter” i IdrottOnline.

Vi hjälper dig med frågor om IdrottOnline

För tekniska fel och buggar, kontakta Riksidrottsförbundets support via mail på This is a mailto link

Kontakt och öppettider för IdrottOnline-supporten

Manualer till IdrottOnline