Hem / Bidrag och stöd / IdrottOnline

Vi hjälper och utbildar er i IdrottOnline

RF-SISU Västra Götaland erbjuder stöd och flera olika utbildningar i IdrottOnline, svensk idrotts egna verktyg för kommunikation och administration. Det är byggt utifrån att individ, förening och förbund ska ha ett gemensamt system för administration och kommunikation.

Här hittar föreningen och förbundet allt på ett och samma ställe, vare sig det gäller hemsida, medlemsregister, ekonomi, ansökan till LOK-stöd, Idrottslyft, administration av utbildningar och tävlingar och mycket mer. IdrottOnline är helt kostnadsfritt för alla RF-anslutna föreningar. 

Säkerheten i systemet bygger på personnummer och din förenings organisationsnummer. Det säkerställer korrekt redovisning av utbetalda medel och redovisade studietimmar, ett krav som Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna måste uppfylla gentemot staten.

Gå en kurs i IdrottOnline

Vi erbjuder utbildningar för att förbättra kunskapen i IdrottOnline. 

  • Administration - Grund
  • Administration - Fortsättning
  • Hemsida - Grund
  • Hemsida - Fortsättning

Bokföring 

Det finns möjlighet att ansluta bokföringsprogram (t.ex. Fortnox eller Visma Ekonomi) till IdrottOnline. Där erbjuds funktioner som fakturering, bokföring med leverantörsfakturor, attestfunktion m.m. Läs mer här:

Fortnox
Visma Ekonomi 

Möjligheten att ansluta sig till något av programmen aktiveras i fliken ”Avgifter” i IdrottOnline.

Vi hjälper dig med frågor om IdrottOnline

För tekniska fel och buggar, kontakta Riksidrottsförbundets support via mail på This is a mailto link

Kontakt och öppettider för IdrottOnline-supporten

Manualer till IdrottOnline