Hem / Egna nyheter / Tillsättning av tillförordnad distriktsidrottschef

Tillsättning av tillförordnad distriktsidrottschef

Det är nu klart att Oskar Wiklund blir tillförordnad distriktsidrottschef för RF-SISU Västra Götaland. Han tillträder den 15 september.

Distriktsstyrelsen har tillsammans med Riksidrottsförbundet (som formellt är arbetsgivare för distriktscheferna) beslutat att ge Oskar Wiklund uppdraget som t.f. distriktsidrottschef för RF-SISU Västra Götaland. Som tidigare meddelats lämnar nuvarande chef Anders Albertsson organisationen vid utgången av september månad.

"Viktigt behålla riktningen"
Oskar Wiklund har lång erfarenhet av arbete med idrott och folkbildning. Han började sin anställning i distriktet redan 1999 och har under merparten av den tiden haft en roll som ledare och chef i verksamhetsområde Göteborg. Hans förordnande som t.f. distriktsidrottschef sträcker sig fram till årsskiftet.

– Det känns såklart väldigt bra att få förtroendet att leda vår organisation i arbetet med att stötta och utveckla idrotten i Västra Götaland, säger Oskar och fortsätter.

– Under hösten blir det viktigt att behålla riktningen och farten framåt i det vi redan gör. Jag ser fram emot att göra detta tillsammans med all övrig personal.

Nyrekrytering pågår
Rekryteringsprocess av ny permanent distriktsidrottschef påbörjades i somras. Läs mer om tjänsten och ansök här.

När Oskar Wiklund tillsattes som tillförordnad chef uppstod en vakans på hans ordinarie position. Richard Udin blir t.f. verksamhetschef för idrott och folkbildning i Göteborg under resten av året.