Hem / Egna nyheter / Sex miljoner extra till barn- och ungdomsidrotten från Swedbank

Sex miljoner extra till barn- och ungdomsidrotten från Swedbank

Så här innan jul meddelar Swedbank och dess ägare, Sparbanksstiftelsen Alfa, att de kommer fördela stöd till idrottsföreningar som ingår i deras verksamhetsområde. Stödet är till för att stötta föreningarnas barn- och ungdomsverksamhet.

RF-anslutna föreningar, som finns i de områden där Swedbank verkar, får vara med och dela på sex miljoner kronor som en extra julklapp med anledning av Coronapandemins verkningar.

Sparbanksstiftelsen Alfas verksamhetsområden innefattar Jönköpings län, Värmlands län, före detta Skaraborg i Västra Götalandsregionen, Östergötlands län och Gotlands län.

I Västra Götaland är det alltså en del av idrottsföreningar i före detta Skaraborgs län i följande kommuner som erhåller stödet: Falköping, Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro och Töreboda kommun.

Fördelningsgrunden är baserad på de föreningar som fick LOK-stödet 2019. Det krävs inget ansökningsförfarande för att erhålla bidraget. Administration och utbetalning sköts av RF-SISU Västra Götaland.

I före detta Skaraborgs län är det cirka 212 idrottsföreningar som får dela på cirka
800 000 kronor. Minsta belopp som utbetalas är 500 kr, högsta belopp är 31 000 kr
och snittbeloppet är 3 700 kr.

Bakgrund
Swedbank har en lång tradition av att stötta idrottsföreningarna som bedriver breddverksamhet för barn och ungdomar. Föreningslivet är en viktig del av samhället. Det skapar en attraktiv plats att bo, leva och verka på och det bidrar också till välbefinnande och viktiga hälsoaspekter. Detta är något som Swedbank vill värna.

Vid eventuella frågor kring utbetalning kontakta:
Ing-Marie Andersson, RF-SISU Västra Götaland,
tel. 070-957 43 06, This is a mailto link