Hem / Egna nyheter / Seminarier om idrott på Frihamnsdagarna i Göteborg

Seminarier om idrott på Frihamnsdagarna i Göteborg

Frihamnsdagarna, en mötesplats för demokrati och delaktighet, arrangeras i år för andra gången. RF-SISU Västra Götaland bjuder in till två seminarier om idrott och hälsa.

Arrangörerna beskriver Frihamnsdagarna (25-27 augusti) som Sveriges nya arena för fria samtal och ”ett Almedalen i Göteborg”.

Precis som under premiären 2021 finns RF-SISU Västra Götaland även i år på plats i Frihamnen som anordnare av flera inslag på programmet.

Läge att lyfta idrottsfrågor inför valet
Föreningsidrotten är en del av samhället och Frihamnsdagarna är ett bra tillfälle att prata om föreningarnas förutsättningar, deras behov samt möjligheter att bidra till positiv utveckling.

– Så är det och det är extra viktigt under ett valår, säger Magnus Pettersson, intressepolitisk kommunikatör hos RF-SISU Västra Götaland och fortsätter.
– I slutet av augusti är det bara ett par veckor kvar till valet i höst och många politiker med stort inflytande över idrotten kommer vara på plats.

Frihamnsdagarna är öppet för allmänheten och gratis att besöka. Det går också att ta del av en mängd seminarier, tal, debatter och framträdanden – i realtid eller i efterhand – genom sändningar på nätet. Hela programmet finns på Frihamnsdagarnas hemsida.

RF-SISU Västra Götaland anordnar följande öppna seminarier:

Region in movement – Tillsammans för ett rörelserikt samhälle
Tors 25 aug, kl. 14:10-14:25
Läs mer på programsidan

Idrottsanläggningar i Göteborg – En ödesfråga för föreningarna (och för folkhälsan?)
Tors 25 aug, kl. Kl 14:45-15:25
Läs mer på programsidan