Hem / Egna nyheter / Seminarier om idrott på Frihamnsdagarna i Göteborg

Idrottsrörelsen medverkar på Frihamnsdagarna i Göteborg

Frihamnsdagarna, en mötesplats för demokrati och delaktighet, arrangeras i år för andra gången. RF-SISU Västra Götaland bjuder bl.a. in till ett panelsamtal om behovet av fler anläggningar och idrottsmiljöer.

Arrangörerna beskriver Frihamnsdagarna (25-27 augusti) som Sveriges nya arena för fria samtal och ”ett Almedalen i Göteborg”. Möts oss där och passa på att prata om idrottsfrågor med beslutsfattare och makthavare!

Precis som under premiären 2021 finns RF-SISU Västra Götaland även i år på plats i Frihamnen som anordnare och deltagare till flera inslag på programmet.

Läge att lyfta idrottsfrågor inför valet
Föreningsidrotten är en del av samhället och Frihamnsdagarna är ett bra tillfälle att prata om föreningarnas förutsättningar, deras behov samt möjligheter att bidra till positiv utveckling.

– Idrotten behöver höras mer i samhällsdebatten och det är extra viktigt under ett valår, säger Magnus Pettersson, intressepolitisk kommunikatör hos RF-SISU Västra Götaland.

I slutet av augusti är det bara ett par veckor kvar till valet i höst och många politiker med stort inflytande över idrottens förutsättningar kommer vara på plats på Frihamnsdagarna.

Evenemanget är öppet för allmänheten och helt gratis att besöka. Det går också att ta del av en mängd seminarier, tal, debatter och framträdanden – i realtid eller i efterhand – genom sändningar på nätet. Hela programmet finns på Frihamnsdagarnas hemsida.

RF-SISU Västra Götaland kommer finnas på plats och medverka med både anställd personal och förtroendevalda.

Vi anordnar ett seminarium som är öppet för publik*:

Idrottsanläggningar i Göteborg – En ödesfråga för föreningarna (och för folkhälsan?)
Tors 25 aug, kl. 14:45-15:25
Läs mer på programsidan

Vi kommer även finnas med på:

Tillfälliga platser – hur skapar vi attraktiva destinationer i väntan på det som ska bli?
Fredag 26 aug, kl. 12:00-12:40
Läs mer på programsidan

Vi rekommenderar alla att ta del av:

Rörelse för alla! – Paraidrotten visar vägen till rörelse för hela idrottsrörelsen
Torsdag 25 aug, kl 14:10-14:25
Läs mer på programsidan

* Vi arrangerar också ett rundabordssamtal för speciellt inbjudna politiker, men det samtalet är inte öppet för publik.

OBS! Det planerade seminariet "Region in Movement - tillsammans för ett rörelserikt samhälle" (tors 25/8) har ställts in pga förhinder hos RF-SISU.