Hem / Egna nyheter / Potten för anläggningsstöd är slut för 2021

Potten för anläggningsstöd är slut för 2021

Föreningar i Västra Götaland kan genom RF-SISU söka ekonomiskt stöd för investeringar i anläggningar och idrottsmiljöer. Efter stort söktryck har årets befintliga medel redan fördelats klart.

Riksidrottsförbundets anläggningsstöd, som handläggs hos RF-SISU-distrikten, syftar till att bidra till nya och bättre aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar.

I Västra Götaland finns ett stort driv och engagemang inom idrottsrörelsen. Det märktes inte minst när ansökningsperioden för årets anläggningsmedel startade. Flera föreningar verkar ha suttit och väntat på att ansökan skulle öppna i IdrottOnline!

Det gjorde att det blev en rivstart på 2021 och till det senaste beslutsmötet i april hade det inkommit ansökningar på över 25,5 miljoner kronor. Då vi som distrikt ”bara” hade 11 miljoner att fördela, innebär det att medlen för 2021 är slut.

Går er förening i tankar på att investera i en anläggning är ni välkomna att höra av er till oss. Ring gärna någon i anläggningsgruppen, bolla era idéer med oss, och ta sikte på 2022 när det kommer nya medel.

Läs mer om stödet och hitta kontaktuppgifter här.