Hem / Egna nyheter / Konståkningsklubben ställde om

Konståkningsklubben ställde om

Lerums Konståkningsklubb är en av idrottsföreningarna i vårt distrikt som har tagit emot projektmedel från Riksidrottsförbundet för att anpassa sin verksamhet på grund av coronakrisen.

Föreningen är ett gott exempel på hur det går att ställa om sin verksamhet istället för att ställa in. Deras främsta fokus har varit att ställa om verksamheten på bästa sätt och efter Folkhälsomyndighetens, Riksidrottsförbundets och kommunens rekommendationer för träning. Detta för att möjliggöra för sina medlemmar att bedriva konståkningsträning under dessa särskilda förutsättningar.

Konståkningsklubben har bland annat arrangerat en webbsänd vårshow som ersättning för den vanliga publikshowen i Vättlehallen, Lerum. Konståkningsgrupperna fick under ledning av tränare öva in sina showprogram på olika träningstider så att de inte var för många på isen samtidigt. Inträningen av programmen spelades in av de ideellt arbetande funktionärerna och inspelningen genomfördes utan publik under två dagar.

Därefter färdigställdes den webbsända showen och publicerades för de som anmält sig och köpt en biljett för att se den. På så vis fick alla barn, ungdomar och vuxna i konståkningsgrupperna en möjlighet att visa upp sina program för föräldrar, släkt och andra konståkningsintresserade. På så sätt har föreningen kunnat bibehålla den härliga sammanhållningen och drivkraften att fortsätta vidareutvecklas inom sporten trots rådande förhållanden. 

Föreningen har också begränsat antalet aktiva på varje ispass samt genomfört off ice träningar utomhus. 

Som ersättning för inställda tävlingar i Svenska Konståkningsförbundets regi har föreningen arrangerat programgenomgångar för tävlingsåkare på alla nivåer och en slingauppvisning för märkesåkare. Allt utan publik men med domare och tränare på plats för att ge åkare en möjlighet att kompetensutveckla sig genom tips från domarna och tränarna inför kommande säsong.

De har även arrangerat en utbildning för tränare under ledning av klubbens elittränarteam för att ytterligare stärka upp tränarteamets kompetens att lära ut konståkningstekniken på samma sätt oavsett åkarens nivå. Föreningen har också genomfört tränarutbildningar i barnkonventionen och modernt ledarskap i RF-SISU Västra Götalands regi. Detta för att kompetensutveckla tränarteamet och föreningen i dessa centrala frågor för att kunna fortsätta erbjuda en professionell idrottsverksamhet.

Läs mer om Lerums Konståkningsklubb här www.lerumskk.se