Hem / Egna nyheter / Historisk årsstämma genomförd

Historisk årsstämma genomförd

Igår kväll genomfördes RF-SISU Västra Götalands historiska årsstämma. Det var den första under namnet RF-SISU Västra Götaland och samtidigt var det den första stämman i digital form.

En spänd förväntan låg i luften när representanter från idrotten och personalen tog plats framför skärmarna för att medverka vid den digitala årsstämman. Stämman leddes av Anders Manheden som höll i ordförandeklubban. Kvällen inleddes med att RF-SISU Västra Götalands ordförande Christer Östholm gjorde en tillbakablick på det gångna året och tog upp de utmaningarna förbundet mött och möter nu under 2020.

Efter att verksamhetsberättelsen för 2019 gåtts igenom gjordes några nedslag i verksamheten (Senior Sport School, jämställdhetsresan samt folkbildning). Under kvällen behandlades bland annat verksamhetsinriktningen för 2020-2021, avvecklingen av Idrottens Spel koncernen samt nedläggningen av SISU-distriktet.

Val
Stämman beslutade att utse Christer Östholm (Åmål) till ordförande för ytterligare ett år. Fadi Nano (Göteborg) valdes in som ny styrelseledamot på två år. Fadi har lång erfarenhet från idrotten och har bland annat varit ordförande i Angered FC under flera år.

Kristina Engberg (Alingsås), Mats Blom (Ljungskile), Anita Zetterman (Borås) och Per Ekberg (Skövde) omvaldes som styrelseledamöter på två år.

Det digitala årsmötet med 40 röstberättigade ombud fungerade bra och det var nog inte sista gången det genomfördes i denna tappning.