Hem / Egna nyheter / Har ni koll på LOK-stödsansökan?

Har ni koll på LOK-stödsansökan?

Från och med 1 juli ska alla aktiviteter som ska vara med i LOK-stödsansökan registreras digitalt. Med det menas att ni vid ansökan som ska skickas in senast den 25 februari 2021 inte kan skriva in manuella siffror som ni kanske har gjort tidigare.

För att närvaroregistrera digitalt finns två möjligheter. Antingen att lägga till personer och aktiviteter direkt i IdrottOnline eller att aktivera en integration om ni redan närvaroregistrerar aktiviteter i ett externt system.

Behöver ni hjälp och guidning?
Den 25 november håller vi en digital utbildning i närvaroregistrering i IdrottOnline. För mer information och anmälan, läs här: Digital närvaroregistrering (LOK-stöd) 25 november. Begränsat antal platser.

Närvaroregistrera i IdrottOnline
För att kunna närvaroregistrera direkt i programmet behöver personer och aktiviteter läggas till. Här finns en guide på hur ni går tillväga.

Mer information som komplement till guiden:
Lägga till person
Skapa/redigera grupp
Skapa aktivitet
Skapa kalander
Närvaroregistrera

För att kunna lägga till person och skapa grupp krävs behörighet Huvudadministratör eller Klubbadministratör för administrationsfliken.

Integration med externt system
Om ni sedan tidigare använder ett externt system för närvaroregistrering av aktiviteter finns möjligheten att koppla på en automatisk överföring av aktiviteter, personer och närvaro till IdrottOnline.

Läs mer här hur ni går tillväga:
Information
Hur du gör för att lägga till externt system (kom ihåg att även kontakta det externa systemet för att aktivera)
Godkända externa system

För att aktivera en integration krävs rollen Huvudadministratör, Klubbadministratör, Ordförande, Kassör eller LOK-stödsansvarig Firmatecknare.

Kom ihåg att även om ni närvaroregistrerar direkt i IdrottOnline eller via en integration så behöver LOK-stödsansökan kontrolleras och skickas in som tidigare i LOK-stödsfliken. Sista dag att söka LOK-stöd för höstens aktiviteter är 25 februari 2021. Läs mer på Riksidrottsförbundets sida.

Frågor
Har du frågor, kontakta din idrottskonsulent eller Maria Gustavsson, This is a mailto link, Lena. Ivarsson, This is a mailto link