Hem / Egna nyheter / Hallå Abbe, ny distriktsidrottschef för RF-SISU Västra Götaland

Hallå Abbe, ny distriktsidrottschef för RF-SISU Västra Götaland

Den första september tog Anders ”Abbe” Albertsson över som distriktsidrottschef för Sveriges största idrottsdistrikt RF-SISU Västra Götaland. Vi ställde några frågor till Abbe för att få veta lite mer om honom.

Berätta lite om dig själv och din bakgrund
- Jag är 54 år. Bor i Alingsås med katt, fru och två hockeyspelande killar som är 18 år och 19 år. Jag har fötts in i idrottsrörelsen och varit anställd i förening, SDF och SF. Under mina senaste 20 år har fokus legat på arenabundna evenemang som evenemangschef på Got Event förutom ett avbrott på fyra år då jag var generalsekreterare på Svenska Friidrottsförbundet. Vid sidan av mitt stora idrottsintresse gillar jag musik. Ser gärna en konsert på Pustervik med nåt bra band.

Vad fick dig att söka tjänsten som distriktsidrottschef?
- När jag fick reda på att tjänsten fanns att söka väcktes intresset omedelbart. Att återigen få arbeta med hela idrottsrörelsen var mycket lockande. Detta är en känsla som sedan bara växt sig starkare.

Finns det någon idrottsfråga som du brinner extra mycket för?
- Jag vill att den kraft som finns inom idrottsrörelsen skall växa sig allt starkare. Det skall finnas plats för fler och det skall finnas möjligheter att ägna sig åt idrotten på den ambitionsnivå som individen har. Några vill röra på sig och några drömmer om att bli bäst i världen. Alla skall ha plats i vår idrott.

- Jag gillar devisen att triangeln skall bli en rektangel. Att tillgängliggöra idrotten för de grupper som idag står utanför är viktigt, inte minst i våra utsatta områden. För att vi skall vara trovärdiga som ”partners” för stat, region och kommun är det viktigt att vi lever upp till vår värdegrund och verkar för inkludering på alla nivåer.

Hur vill du tillsammans med styrelsen och medarbetarna leda RF-SISU Västra Götaland in i framtiden och mot målen i strategi 2025?
- Jag vill att vi fortsätter att göra det viktiga arbete vi gör tillsammans med föreningslivet idag. Vårt uppdrag är ju att anpassa de centrala ”resorna” till den regionala och lokala miljön. Här kan vi samtidigt utveckla de regionala och kommunala uppdrag vi har idag. Allt i linje med strategi 2025.  

Vad står högst upp på din agenda nu?
- Att lära känna verksamheten och medarbetare mer i detalj. Så här långt känns det kanon!