Hem / Egna nyheter / Göteborgs idrottsledardag

Göteborgs idrottsledardag

För andra året i rad bjuder RF-SISU Västra Götaland tillsammans med Göteborgs Stad in dig som är ledare i en idrottsförening i Göteborgs Stad till en kostnadsfri ledardag.

Till anmälan (OBS, endast föreningar i Göteborgs stad)

Vi värdesätter dig och ditt ideella engagemang för idrotten i Göteborg. Därför bjuder vi in dig till en heldag i ledarskapets tecken. Under dagen får du ta del av föreläsningar och valbara seminarier. Tack vare en samverkan mellan RF-SISU Västra Götaland och Göteborgs Stad, kan vi erbjuda dig detta tillfälle helt kostnadsfritt. 

Lördag 22 oktober, kl 09.00-16.00

Ullevi Restaurang & Konferens
Paradentrén, 411 40 Göteborg (mittemot Gårda Brandstation)

Målgrupp
Ledare i en idrottsförening i Göteborgs Stad, oavsett ålder och uppdrag. Du kan vara tränare, anställd, styrelsemedlem eller har ett allmänt intresse av ledarskap, men saknar ett formellt uppdrag i din förening idag, är välkommen!

Kostnad
Kostnadsfritt! (100 platser, först till kvarn!)

Frågor
Jennie Karlson, This is a mailto link,
telefon 070-250 14 18

Preliminärt schema för dagen:

09.00 Mingel och fika

09.30 Inledning

09.45 Föreläsning med Kim Martin Hasson

11.00 Valbara seminarier

12.00 Lunch

13.00 Valbara seminarier

14.00 Fika

14.30 Föreläsning med Aron Andersson

16.00 Avslut

Varmt välkomna!

Kim Martin Hasson kl 09.45-10.45

Kim Martin Hasson är en av Sveriges främsta ishockeyspelare genom tiderna. Hon har gjort 227 landskamper för Sverige, vunnit två OS-medaljer och blev utsedd till OS bäste målvakt 2006. Dessutom har hon vunnit två VM-medaljer och spelat på högsta internationella nivån i många år och blivit invald i Sveriges hockeys ”Hall of fame”.

Efter spelarkarriären har Kim valt en väg som ledare inom hockey och varit sportchef för Linköping HC i flera i år och dessutom varit expertkommentator på TV. Idag är hon sportchef på damsidan i Frölunda HC.

Vi inleder Göteborgs Idrottsledardag med att Kim Martin Hasson föreläser om ledarskap utifrån sin egna erfarenheter från sin karriär, som både spelare och sportchef.

Valbara seminarier kl 11.00-12.00 & 13.00-14.00 (samtliga fyra genomförs båda passen)

Trygg idrott
Cecilia Åhl är sakkunnig inom idrott och fritid hos UNICEF Sverige och ideellt engagerad som ledare i två idrottsföreningar.

Cecilia kommer att berätta mer om värdet av att planera arbetet i en idrottsförening för att skapa trygga idrottsmiljöer och göra barn delaktiga.

Ungdomsinflytande
Johanna Forsman, engagerad ung ledare inom ridsporten, både som tränare och på organisationsnivå, bl.a. i svenska ridsportförbundets styrelse.

Johannas seminarium kommer ge er kunskap om hur ni kan öka ungdomars inflytande i föreningen.

NPF

Andreas Svensson är specialpedagog med mångårig erfarenhet av arbete kring om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Andreas kommer prata om hur ni skapar de bästa förutsättningar för barn och unga med NPF-diagnoser.

Inkludering

Yafet Lemessa arbetar med utbildning och metod-utveckling på Mångkulturellt centrum.

Yafet har som förhoppning med sitt seminarium att öka er förståelse och vidga era perspektiv för en inkluderande idrott.

Aron Andersson kl 14.30-16.00

Äventyraren, elitidrottaren och numera dansproffset Aron Andersson, kommer inspirera er och föreläsa om drivkraft och motivation. Förutom Arons gripande historia får ni även ta del av hans bästa framgångsstrategier och hur ni tillsammans kan tänka och jobba för att ta er an och nå riktigt stora mål.

Arons meritlista är lång. Han är bland annat den första personen i rullstol som bestiget Kebnekaise, deltagit i fyra Paralympics och varit elitaktiv i tre olika idrotter – segling, friidrott och kälkhockey. Aron har även varit expert-kommentator på TV och numera även kvartsfinalsfinalist i Let´s Dance 2022.

Till anmälan (OBS, endast föreningar i Göteborgs stad)