Hem / Egna nyheter / Fotbollsfest när Champions League kom till stan

Fotbollsfest när Champions League kom till stan

I samband med att Champions League-finalen i fotboll spelades i Göteborg, arrangerades också fotbollsfestivaler på skolor runt om i flera olika stadsdelar.

UEFA Women’s Champions League-veckan avslutades med vinst för Barcelona i finalmatchen mot Chelsea på Ullevi. För att belysa matchen och göra det möjligt för fler unga att testa på fotboll och att stärkas som ledare, ordnades fotbollsfestivaler på tre olika skolor under veckan (Nya Skolan Länsmansgården, Solbackeskolan och Vättnedalsskolan).

Bakom arrangemangen stod RF-SISU med inkluderingsverksamheten Street Games i samarbete med Göteborgs Fotbollsförbund, engagerade föreningar samt de tre skolorna.

Över 600 barn och unga
Föreningarna, med sina ledare, laddade upp inför fotbollsfestivalerna med den specialsydda Street Games-utbildningen kring ledarskap, rörelseförståelse och inkludering – för att sedan leda fotbollsaktiviteter för mer än 600 elever på skolorna!

Vi vill tacka alla inblandade för ett jättefint samarbete! Ett extra tack till Rampen IK, som höll en del av utbildningen för att inspirera hur vi kan skapa mer inkluderande miljöer i våra föreningar och på träningar.