Hem / Egna nyheter / Följ RF-SISU:s seminarier på Frihamnsdagarna digitalt via nätet

Följ RF-SISU:s seminarier på Frihamnsdagarna digitalt via nätet

Till helgen är det premiär för Frihamnsdagarna som ny demokratisk arena i Västsverige. Hela programmet streamas och bland mycket annat finns våra seminarier om Street Games respektive aktuell idrottspolitik.

Frihamnsdagarna i Göteborg (3-4 september) etablerar sig i år som en hubb och mötesplats för alla samhällsintresserade. Teman första året är framtid, demokrati och hållbarhet. Särskilt fokus läggs vid riktade insatser för unga vuxna samt människor i utsatta områden i syfte att öka inkluderingen.

Digitalt evenemang i första hand
Med anledning av pandemin kommer publikkapaciteten på evenemangsområdet i Frihamnen att vara kraftigt begränsad. Arrangörerna rekommenderar därför att åhörare och besökare i så stor uträckning som möjligt väljer att följa evenemanget digitalt istället för på plats. Alla programpunkter streamas via nätet.

RF-SISU Västra Götaland bjuder in till två seminarier under lördagen. (Klicka på länkarna för att komma till mer information om respektive programpunkt på arrangörernas hemsida – där kommer också finnas möjlighet att följa sändningarna live eller i efterhand.)

Street Games tar idrotten till människorna!
Lör 4 sep kl 13:15-14:00
Föreningslivets villkor i utsatta områden. Nya sätt att rekrytera aktiva och ledare. Behovet av långsiktighet och samverkan när samhället gör riktade satsningar.

Idrottsrörelsens valfrågor
Lör 4 sep kl 15:15-16:00
Med ett år kvar till val – på nationell, regional och inte minst på lokal nivå – presenterar RF-SISU Västra Götaland de frågor som står högst upp på listan för den samlade föreningsidrotten.