Hem / Egna nyheter / Feriearbetare och marknadsföring för föreningar i Göteborg

Feriearbetare och marknadsföring för föreningar i Göteborg

I en samlad insats under sommaren erbjuder RF-SISU och Göteborgs Stad ett särskilt stöd till föreningar i utsatta områden. Det handlar dels om att möjliggöra spontanidrottsaktiviteter, dels ett erbjudande om feriearbetare som kan hjälpa föreningar.

Konceptet Pop-up Games tillhandahåller organiserad spontanidrott för barn och ungdomar samt familjer i socioekonomiskt utsatta områden. Det sker under sommaren med syftet att bidra till en meningsfull fritid för besökare på eventen, arbetstillfällen för ungdomar och en rekryteringsplattform för de lokala idrottsföreningarna.

Föreningar kan delta på Pop-up Games såhär

Rekrytering
Som förening erbjuds ni en möjlighet att bedriva idrottsspecifik prova-på-verksamhet i syfte att rekrytera medlemmar och ledare till er verksamhet. Ni ställer upp med egna ledare och vi stöttar med feriearbetare (aktivitetsledare) och handledare som håller ihop aktiviteten. Har ni utrustning som behöver transporteras så kan vi hjälpa till med det.

Vi marknadsför er medverkan på kommunens hemsida och i sociala medier. Vi förhåller oss också till de dagsaktuella restriktioner (med anledning av coronapandemin) som råder när aktiviteten genomförs. Tillsammans skapar vi de bästa och mest lämpliga förutsättningar för att barn och unga ska få ett upplevelserikt sommarlov på hemmaplan trots pandemin och dess effekter.

Arbetskraft
Behöver ni hjälp med att måla staket, rensa i boden eller något annat som kräver arbetskraft eller insats från fler? Då kan vi ställa upp med ett team av feriearbetare och handledare som kan bokas upp för det. Ni står för arbetsuppgifterna och arbetsmaterial, så står vi för arbetskraften.

Önskvärt vore om det kan vara flexibelt med dag och tid för behov av arbetskraft, så vi kan styra det till viss del utifrån väder (gärna flexibilitet på +/- 3 dagar).

Period:
Vecka 24 - 32 (14 juni - 13 augusti). Tisdag till fredag kl 11:00-19:00 är arbetstiden för feriearbetare och handledare.

(Vår ambition är att alla som anmäler intresse ska få minst en dag. Vi kommer sammanställa förslag på schema så snart anmälningstiden gått ut och då återkomma med förslag till er för sommaren.)

Anmälan:
Senast fredag 4 juni kl 12:00. Klicka här för att komma till sidan för intresseanmälan.

Kontakt:
Sammi Kaidi, ansvarig för föreningssamverkan på Pop-up Games
This is a mailto link