Hem / Egna nyheter / Att möta barn och unga med oro och frågor om kriget i Ukraina

Att möta barn och unga med oro och frågor om kriget i Ukraina

Rapporter från det pågående kriget i Europa kan få barn att känna oro och rädsla. Har har vi samlat information om hur ledare inom idrotten kan agera.

Vuxna inom idrottsrörelsen har ofta många barn och ungdomar i sin närhet, varav många just nu tar del av rapporter från ett oroligt Europa. Som vuxen kan du göra tillvaron tryggare och mer begriplig men det är då viktigt att kunna ge rätt, anpassad och konkret information.

Här har vi samlat information med länkar till tre sidor som kan vara till hjälp för ledare, föräldrar och andra aktiva inom idrotten. 

Krisinformation.se har i samarbete med Försvarsmakten och BRIS tagit fram frågor och svar om situationen, riktad till barn och ungdomar.

Som vuxen kan du även tipsa barn och unga (upp till 18 år) om att de när som helst – även på natten – kan prata med en kurator på BRIS om de känner oro.

Situationen i Ukraina är skrämmande. Många barn kan känna oro och rädsla när de ser vad som händer på nyheterna och på sociala medier. Här ger Rädda Barnens psykolog råd hur du kan prata med barn om det som sker i Ukraina just nu.