Hem / Egna nyheter / Årets viktigaste dag för rörelse och jämlik hälsa

Årets viktigaste dag för rörelse och jämlik hälsa

Siffrorna talar sitt tydliga språk. En övervägande majoritet av barn och ungdomar i skolåldern når inte upp till de rekommenderade nivåerna av daglig fysisk aktivitet.

Försök till lösning: En manifestation för rörelse och jämlik hälsa på skolor runt om i distriktet.

Endast 44% av pojkarna och 22% av flickorna når den rekommenderade miniminivån på 60 minuters fysisk aktivitet om dagen. Detta vill idrottsrörelsen tillsammans med landets skolor, förändra.

Fredagen den 25 september arrangeras Idrottens dag i skolan på flera platser i distriktet med stöd av RF-SISU Västra Götaland. En dag fylld av rörelseglädje för skolelever med minst 120 minuter fysisk aktivitet på schemat. En dag med brobyggande mellan skola, de barn som är minst aktiva, idrotten och det lokala föreningslivet.

Arrangemanget är en del av något större och ingår i en nationell (Idrottens dag i skolan) och internationell manifestation (European School Sport Day) för alla barns rätt till idrott och rörelse. Målet: Alla barn, oavsett förutsättningar, ska vilja, våga och kunna idrotta och vara fysiskt aktiva hela livet.

Skolor Idrottens dag arrangeras i 

Göteborg: Brunnsboskolan och Ellen keyskolan 
Skaraborg: Dotorpsskolan, Varnhemsskolan, Valleskolan, Gällkvistskolan, Källeskolan, Ardalaskolan, Lundabyn, Jonslunds skola, Bredölskolan och Nossebroskolan 
Sjuhärad: Örelundskolan, Töllsjöskolan, Sjöboskolan och Landboskolan (24/9)
Fyrbodal: Bruksskolan, Hällevadsholms skola, Centrumskolan, Hedekas skola, Hunnebostrands skola, Bovallstrands skola och Stångenässkolan

Läs mer om Idrottens dag i skolan här