Hem / Egna nyheter / Anders Albertsson blir ny distriktsidrottschef i Västra Götaland

Anders Albertsson blir ny distriktsidrottschef i Västra Götaland

Anders ”Abbe” Albertsson tar över som distriktsidrottschef för RF-SISU Västra Götaland. Han kommer närmast från rollen som evenemangschef för kommunala bolaget Got Event i Göteborgs Stad.

– Det blir en stor ära att återigen få arbeta för idrottsrörelsen, säger han.

I och med den nya anställningen blir Albertsson högste chef i det största av totalt 19 idrottsdistrikt runt om i Sverige. RF-SISU Västra Götaland är en stödorganisation för föreningsidrotten i länet, som den regionala delen av Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

– Föreningsverksamheten har varit en stor och central del av min uppväxt och mitt vuxna liv. Att få arbeta för att stötta den ideella verksamheten i Västra Götaland känns som att ”komma hem”, säger Anders Albertsson.

53-åringen har under lång tid verkat både inom idrottsrörelse och evenemangsverksamhet. Bland annat har han varit förbundschef i Göteborgs Friidrottsförbund (med bland annat Göteborgs-Varvet på programmet), generalsekreterare för Svenska Friidrottsförbundet, arenachef för Ullevi samt sedan 2015 evenemangschef för Got Event AB där han tidigare också uppburit andra funktioner.

Christer Östholm är styrelseordförande i distriktsorganisationen. Han har varit med under rekryteringsprocessen och gläds nu åt att kunna presentera Anders ”Abbe” Albertsson som ny chef för verksamheten.

– Abbe har en gedigen erfarenhet av idrottens betydelse för människan och samhället. Han är stabil och har en bra framtoning i sitt ledarskap. Erfarenheterna från projektledning av stora evenemang och anläggningar är naturligtvis värdefulla i uppgiften att företräda idrottsrörelsen, säger Östholm och fortsätter.
– Vi är säkra på att han är rätt person att leda idrotten i distriktet mot våra gemensamma mål i det pågående utvecklingsarbetet Strategi 2025.

Albertsson börjar på sin nya arbetsplats den 15 augusti och tillträder posten som distriktsidrottschef från och med den 1 september. Han efterträder då Johan Gadd som går i pension efter tolv år som chef.

Christer Östholm igen.
– Vi tackar Johan för hans insatser och önskar honom allt gott även i livet som pensionär.

FAKTA

Anders Albertsson
Ålder: 53
Bor: Alingsås
Familj: Fru och två tonåriga söner.
Tidigare uppdrag: Evenemangschef Got Event (nuvarande), arenachef Ullevi, generalsekreterare Svensk Friidrott, förbundschef Göteborgs Friidrottsförbund, mm.

RF-SISU Västra Götaland
Stödorganisation för den samlade föreningsidrotten i länet.
Företräder idrottsrörelsen i 49 kommuner.
Antal föreningar: Cirka 3800 RF-anslutna (20% av totalt 19 000 i landet).
Medlemmar: Specialidrottsdistriktsförbund (SDF) med verksamhet i Västra Götaland. Under 2019 bedrevs verksamhet inom 71 av de 72 specialidrotter vars nationella förbund är anslutna till RF.

KONTAKT

Anders Albertsson
Telefon: 0739-10 25 71

Christer Östholm, ordförande
RF-SISU Västra Götaland
Telefon: 0704-18 38 10
E-post: This is a mailto link

Karin Karlsson, verksamhetsområdeschef Medlemsutveckling
SISU Idrottsutbildarna/Riksidrottsförbundet
Telefon: 08-699 61 75, 070-698 61 75
E-post: This is a mailto link

Johan Gadd, distriktsidrottschef
RF-SISU Västra Götaland
Telefon: 070-926 58 72
E-post: This is a mailto link