Hem / Egna nyheter / Full fart under Idrottens Dag i skolan

Full fart under Idrottens Dag i skolan

Fredagen den 25 september genomfördes Idrottens Dag på 20 skolor i Västra Götaland. Skolor inom Rörelsesatsningen, i samverkan med RF-SISU Västra Götaland och fler än 20 olika idrottsföreningar, aktiverade totalt 5180 elever.

Tillsammans stod vi upp för alla barns rätt till idrott och hälsa och anordnade en dag fylld med rörelseglädje och brobyggande mellan skola, barn och idrottsrörelsen.

Eleverna deltog på minst 120 minuters fysisk aktivitet under dagen. Barnen fick frisbees som användes i en utmanande frisbeebana med fokus på rörelseförståelse och på flera skolor kunde barnen även prova på olika idrotter tillsammans med idrottsföreningar från närområdet.

På Hunneboskolan i Sotenäs kommun fick eleverna möjlighet att testa på ridning och att spela kin-ball. På Hisingen i Göteborg provade eleverna på allt från cricket och handboll till zumba och karate samt en massa mer. I Skara på Ardalaskolan stod bland annat bågskytte och boule på schemat. IBorås hade eleverna fullt upp med att prova på futsal, cheerleading, innebandy samt kastgrenarna spjut, diskus och kula. I Bollebygd fick eleverna testa på handboll samt racketsport. I övriga skolor engagerade sig pedagogerna genom att skapa olika rörelseutmaningar som bland annat rörelsebingo, rörelselyckohjul och andra rörelselekar.

Redan nu berättar idrottsföreningar om hur barn och unga har sökt upp dem och börjat i deras träningsverksamhet direkt efter Idrottens dag. Tillsammans ser vi att vi gör skillnad och bidrar till en starkare idrottsrörelse och jämlik hälsa för alla.

Barn leker på en skolgård

Barn hoppar hopprep

Barn skjuter pilbåge

Idrottens dag var en del av EU:s satsning European Week of Sport där skolor runt om i hela Sverige och Europa deltog. På RF:s webb kan du läsa mer om Idrottens dag och Rörelsesatsning i skolan.

Är du intresserad av hur er skola kan fyllas med rörelseglädje? Eller som förening intresserad av att samverka med skolor och/eller utveckla föreningens verksamhet mot mer rörelseglädje? Ta då kontakt med våra projektledare i Västra Götaland. Mer information och kontaktuppgifter finns här.