Hem / Egna nyheter / Distriktsidrottschefen slutar

Distriktsidrottschefen slutar

Anders Albertsson slutar som distriktsidrottschef och lämnar därmed RF-SISU Västra Götaland till hösten.
– Jag trivs väldigt bra här men har fått en annan möjlighet som jag absolut vill ta, säger han.

Det var i förra veckan som Anders Albertsson meddelade styrelsen och personalen att han väljer att säga upp sig och gå vidare från sin tjänst som högste chef för RF-SISU Västra Götaland.

På torsdagen offentliggjordes också nyheten om vart han tar vägen härnäst. Albertsson blir kvar inom idrottsrörelsen men kommer framöver arbeta som evenemangschef för BK Häcken, med Gothia Cup, Gothia Innebandy Cup och Göteborg Music Festival i portföljen.
– Det ska såklart bli jätteroligt och jag är otroligt glad för det. Samtidigt blir det tufft att lämna alla trevliga och duktiga människor som jag fått lära känna och jobba med under min tid här. 

Anders kommer dock arbeta kvar som distriktsidrottschef ytterligare en tid. Anställningen hos RF-SISU avslutas den sista september.

Christer Östholm, ordförande för RF-SISU Västra Götaland, berättar att processen för att hitta en ersättare redan är i gång.
– Vi i styrelsen och Riksidrottsförbundet (som formellt är arbetsgivare) känner oss helt trygga med att få en ny chef på plats och att befintlig personal ser till att verksamheten fungerar bra under rekryteringen.

Östholm igen.
– Det viktigaste för oss nu är att fortsätta bedriva bra verksamhet för föreningar och medlemsförbund i distriktet. Vi har också en del interna processer i gång. Där ska vi behålla farten och riktningen och gå vidare på den inslagna vägen.

Ordföranden avslutar med att skicka en extra lyckönskning till Anders ”Abbe” Albertsson.
– Abbe har varit hos oss i snart två år och han har gjort avtryck både som ledare och människa. Det känns tråkigt att skiljas från honom, men samtidigt skönt att han stannar inom ”idrottsfamiljen”. Vi tackar för det som varit och önskar honom allt gott även i framtiden.

 

Mer information
Christer Östholm, ordförande RF-SISU Västra Götaland
Tel. 0704-18 38 10  |  This is a mailto link